Epidemia de coronavirus face noi victime. Bilanţul a ajuns la 80 de morţi

Epidemia cu coronavirus continuă să facă victime în China, iar noul bilanţ prezentat de autorităţi arată că 80 de oameni au murit, iar peste 2.000 au fost infectaţi.

CITEȘTE ȘI: PSD Timiş şi concursul „Cel mai tare din parcare”

Alte câteva zeci de persoane care au murit au fost înregistrate în provincia Hubel, epicentrul zonei contagioase, dar niciun alt deces nu a fost confirmat în afara acestei regiuni, a anunţat astăzi guvernul central, conform observator.tv 

„Capacitatea de propagare a virusului a devenit mai puternică”, au declarat medici chinezi, chiar dacă nu se dovedeşte „la fel de puternic ca SARS”, un coronavirus care a provocat moartea a sute de persoane la începutul anilor 2000.

Situaţia este „gravă”, a recunoscut preşedintele XI Jinping, avertizând că epidemia apărută în decembrie la Wuhan în centrul ţării „se accelerează”.

Perioada concediului cu ocazia Anului Nou Chinezesc, care ar trebui să dureze până la 30 ianuarie, a fost prelungită – fără a preciza data – cu scopul de „a limita călătoriile populaţiei”, au indicat mass-media de stat.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus a anunţat că va merge în China pentru a discuta cu autorităţile mijloacele de a stopa epidemia.

La Wuhan, circulaţia maşinilor „neesenţială” a fost interzisă după miezul nopţii în centrul metropolei, devenită straniu de silenţioasă, aşa cum a constatat o echipă a AFP. Şoferii voluntari, recrutaţi de autorităţi, transportă gratuit bolnavii la spitale.

Odată ajunşi aici, situaţia este uneori haotică: pacienţii trebuie să aştepte ore înainte de a fi văzuţi de un medic şi de a afla dacă au fost sau nu contaminaţi. Wuhan şi regiunea sa au fost plasate în carantină de joi cu scopul de a preveni o nouă propagare a maladiei. În total, 56 de milioane de persoane sunt izolate de lume.

În oraşul transformat în fantomă, difuzoarele transmit un mesaj prin care cetăţenilor li se cere să meargă la spital fără întârziere dacă nu se simt bine.

Epidemia a atins Europa şi Australia. Un presupus caz a fost semnalat în Canada. Statele Unite, unde au fost confirmate cinci cazuri, au anunţat că organizează plecarea personalului său diplomatic şi a cetăţenilor americani blocaţi în Wuhan, sperând ca un avion să poată decola marţi.

Alte ţări comunică cu Beijingul pentru evacuarea cetăţenilor lor.

Ministrul francez al Sănătăţii a anunţat ieri că Franţa va organiza „o repatriere pe cale aeriană direct” a cetăţenilor săi şi că va fi impusp o perioadă de carantină de 14 zile.

Regimul comunist a anunţat ieri o interdicţie temporară a comerţului de animale sălbatice, având în vedere ipoteza potrivit căreia epidemia s-ar fi răspândit de la piaţă din Wuhan unde se vindeau acest tip de animale.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.