Sute de firme timişene scrutează zarea după personal

În această săptămână, 277 de angajatori timişeni sunt în căutare de noi salariaţi, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

CITEȘTE ȘI: Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Peste 1.300 de posturi libere sunt anunţate de companii şi instituţii, potrivit actualizării realizate de AJOFM.

Transporturile, instalaţiile, industria textilă, comerţul cu amănuntul, alimentaţia publică, construcţiile şi IT-ul sunt domeniile cele mai avide de personal la nivelul judeţului, în această perioadă.

CITEȘTE ȘI: Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

Rata şomajului din Timiş este de numai 0,78 la sută, aflându-se pe un trend descendent, fapt care le provoacă mari dureri de cap companiilor care doresc să se dezvolte în această parte de ţară.

CITEȘTE ȘI: Lecţie stupidă de blocare a unui protest chiar la Colegiul Pedagogic!

Foarte mulţi dintre angajatorii timişeni sunt dispuşi la costuri suplimentare pentru calificarea la locul de muncă al celor pe care îi racolează, precum şi pentru transportul navetiştilor, însă nici aceste eforturi, dublate de salarizări atractive, nu se lasă cu mari succese pe o piaţă a muncii în care oferta este extraordinar de mică.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns