Lecţie stupidă de blocare a unui protest chiar la Colegiul Pedagogic!

europene

Cadrele didactice timişene afiliate la Sindicatul Independent din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret” au anunţat că se vor afla, astăzi, în grevă japoneză.

Măsura venea ca urmare a proiectului Ministerului Educaţiei de a scoate orele de educaţie fizică de la clasele O-II şi de a le înlocui cu alte discipline, gen „Joc şi mişcare”.

CITEȘTE ȘI: Apocalipsa multinaționalelor din vestul țării: Fabricile se închid sau se mută în alte ţări! Mii de oameni vor rămâne șomeri

Cadrele didactice susţin că, dacă se va concretiza proiecul ministerului, vor fi afectaţi foarte mulţi profesori de educaţie fizică, nu mai puţin de 234 de posturi fiind în pericol de a se suprima doar în judeţul Timiş.

La clasele din ciclul primar, orele de educaţie fizică sunt predate de profesori de specialitate, învăţătoarele nefiind considerate cadre pregătite pentru o astfel de disciplină.
greva japioneza pedagogic

Având în vedere proiectul Ministerului Educaţiei, protestul sindical este absolut justificat: profesorii îşi apără colegii de breaslă, cei cu specialitatea „educaţie-fizică” riscând să rămână şomeri.

CITEȘTE ȘI: Preţurile apartamentelor, pe cartiere, la Timișoara

Dacă este chiar şi întemeiat şi vor avea de suferit copiii după noua măsură, nu putem şti decât după o argumentaţie solidă.

Cert este că profesorii aveau dreptul să-şi exprime nemulţumirea, să tragă un semnal de alarmă, pentru ca problema să poată intra în dezbatere publică şi să se ia soluţia cea mai potrivită pentru viitorul copiilor.

Este un lucru firesc într-o societate democratică, în care transperenţa trebuie să fie cuvântul de ordine al celor care administrează instituţiile publice.

Totuşi, nu toţi conducătorii de unităţi înţeleg să respecte drepturile elementare ale comunităţilor pe care le conduc.

O mostră de atitudine abuzivă, opacă şi arogantă a fost oferită chiar de către conducerea Colegiului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara, care a încercat prin toate mijloacele posibile să blocheze protestul cadrelor didactice.

Directoarea Doina Olimpia Cirimpei a îndemnat cadrele didactice să nu poarte banderole pe braţ, nu a permis afişarea protestului în şcoală şi a interzis accesul jurnaliştilor, pentru ca aceștia să nu poată furniza imagini şi informaţii legate de desfăşurarea protestului.

„Doamna directoare ne-a spus că nu aveţi ce căuta aici. La noi e linişte, nu e nici un protest”, ne-a transmis portarul liceului, mândru că execută un ordin al şefei.

Însă, sindicatul din unitatea şcoală susţine cu totul altceva.

Mirela Carp, liderul profesorilor, spune că majoritatea cadrelor didactice au purtat banderole, inclusiv directoarea-adjunctă, însă a existat presiune din partea directoarei Doina Olimpia Cirimpei, care nu voia probleme în şcoala pe care o conduce.

„De aceea nici nu am pus afişe, pentru că doamna directoare ar fi dat ordin să le dea jos, aşa face tot timpul.

Asta este atitudinea dumneaei”, spune lidera de sindicat.

Tot Mirela Carp ne-a furnizat şi imagini care demonstrează desfășurarea protestului.

Atitudinea doamnei Cirimpei este bizară cel puţin din două motive: în primul rând, conduce un liceu pedagogic, care ar trebui să fie cel mai reprezentativ exemplu de transparenţă şi deschidere; apoi, cui îi foloseşte această ascundere a protestului, ce câştigă directoarea din atitudinea asta?

Chiar crede doamna Cirimpei că va fi decorată ministrul educaţiei pentru că nu a fost grevă japoneză la ea în şcoală?

Directoarea Colegiului Pedagogic Carmen „Camen Sylva” s-a remarcat şi prin discursul de la deschiderea anului şcolar actual, când a folosit o limbă de lemn pe care nu o stăpâneau atât de bine nici cei care îi făceau mesajele lui Nicolae Ceauşescu.

Pentru ce?


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Lecţie stupidă de blocare a unui protest chiar la Colegiul Pedagogic!

  1. Doresc sa precizez, așa cum am declarat telefonic: nu am pus afișe la intrarea principală, caci am evitat să expunem în fața părinților și a elevilor reglementările; acestea au fost afișate în cancelarie. Am considerat că nu ar fi fost de acord nici direcțiunea să fie lipite în văzul tuturor. Nu am cunoștință ca d-na director O. Cirimpei să fi interzis vreunui coleg purtarea banderole.

  2. Daca a fost schimbata denumirea din liceu in pomposul Colegiul National Pedagogic nu inseamna ca invatamantul merge mai bine. Sub patronajul dictatorului director si luft-inspector al ISJ C Petroman scoala s-a dus dracului. Parintii erau obligati sa cotizeze zeci de sume pentru mobilier, table inteligente, cadouri, zugraveli si alte rahaturi. Comunistul Petroman s-a afirmat pe vremea cand obliga elevii sa participe la corurile pentru kkt de Cantarea Romaniei

  3. Daca a fost schimbata denumirea din liceu in pomposul Colegiul National Pedagogic nu inseamna ca invatamantul merge mai bine. Sub patronajul dictatorului director si luft-inspector al ISJ C Petroman scoala s-a dus dracului. Parintii erau obligati sa cotizeze zeci de sume/an pentru mobilier, table inteligente, cadouri, zugraveli si alte rahaturi. Comunistul Petroman s-a afirmat pe vremea cand obliga elevii sa participe la corurile pentru kkt de Cantarea Romaniei

  4. Daca a fost schimbata denumirea din liceu in pomposul Colegiul National Pedagogic nu inseamna ca invatamantul merge mai bine. Sub patronajul dictatorului director si luft-inspector al ISJ C Petroman scoala s-a dus dracului. Parintii erau obligati sa cotizeze zeci de sume/an pentru mobilier, table inteligente, cadouri, zugraveli si alte rahaturi. Comunistul Petroman s-a afirmat pe vremea cand obliga elevii sa participe la corurile pentru kkt de Cantarea Romaniei

Lasă un răspuns