Sute de câini şi pisici, evacuare din Afganistan. Între timp, mii de afgani încearcă să fugă din țară

Câini și pisici evacuați din Afganistan

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a anunţat că va autoriza evacuarea aeriană din Kabul a unor câini și pisici dintr-un adăpost înfiinţat de un fost soldat din marină, care a închiriat un avion pentru a-şi evacua personalul afgan şi animalele.

CITEȘTE ȘI: Verificări pe șantierele pentru noua maternitate și extinderea unității de primiri urgențe din Timișoara

În timp ce mii de afgani încearcă cu disperare să fugă din ţară după venirea la putere a talibanilor, subiectul evacuării unor câini și pisici s-a aflat în centrul unei dezbateri în ultimele zile în Regatul Unit.

CITEȘTE ȘI: Un câine dispărut de un an a fost găsit la 60 de kilometri de casă de agenți ai Poliției Animalelor

″Dacă aduce animalele, o să găsim un interval de aterizare pentru avionul lui″⁣, a scris pe Twitter Wallace, referindu-se la Paul Farthing, un fost soldat care a deschis un adăpost pentru câini și pisici la Kabul şi care doreşte să evacueze circa 140 de câini şi 60 de pisici, precum şi apropiaţi de-ai săi şi angajaţi afgani.

Cu o zi înainte, ministrul afirmase că nu va ″acorda prioritate animalelor în faţa bărbaţilor, femeilor şi copiilor care bat disperaţi la porţi″⁣.

Între timp, este de așteptat ca premierul britanic, Boris Johnson, să folosească marți o reuniune de urgență a G7 pentru a cere președintelui Biden să amâne retragerea trupelor americane pentru a permite mai mult timp pentru evacuări de pe aeroportul din Kabul. Mii de afgani și cetățeni străini încă se luptă să urce în zborurile de plecare din țară.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns