Aproximativ 170 de absolvenți de clasa a VIII-a din Timiș, promoția actuală, nu au fost înscriși în clasa a IX-a

Circa 170 de elevi, dintre cei aproximativ 4.400 de elevi din județul Timiș care au absolvit în acest an clasa a VIII-a îndreptându-se către liceu sau spre învățământul profesional/dual, nu se regăsesc niciunde. Situația se datorează faptului că acești elevi nu au participat la etapele de admitere în liceu și nu s-au înscris nici în învățământul profesional sau profesional dual.

CITEȘTE ȘI: 11,4 la sută dintre unitățile de învățământ din Timiș nu au rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Timiș le-a solicitat unităților de învățământ în care au fost înscriși cei 170 de elevi să depună toate diligențele pentru a lua legătura cu familiile lor în vederea stabilirii unui plan de încadrare a acestor elevi într-o formă de învățământ.

”Avem o listă de aproximativ 170 de copii pe care, în momentul de față, nu-i regăsim în învățământul liceal/profesional de stat și particular. Așteptăm ca directorii să ne ofere explicații privind situația fiecărui copil în parte, ce anume s-a întâmplat cu el, luând legătura cu familia acestuia. Săptămâna viitoare, are loc ultima etapă de admitere. Vom vedea atunci câți dintre ei se vor prezenta la admitere și câți vor merge în învățământul profesional. Majoritatea sunt din mediul rural. În afară de acești copii, mai sunt 102 de elevi de clasa a VIII-a care vor repeta anul școlar și 12 care au plecat în străinătate”, a precizat inspectorul școlar general adjunct al ISJ Timiș, Francisc Halasz.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns