11,4 la sută dintre unitățile de învățământ din Timiș nu au rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Scolile din Timiș nu au rampă pentru elevii cu hanicap locomotor

Pe teritoriul județului Timiș, funcționează 219 unități de învățământ de stat cu personalitate juridică și private acreditate. 55,7 la sută dintre acestea sunt în mediul urban. Recentul sondaj realizat de Inspectoratul Școlar Județean Timiș arată că 25 de unități de învățământ din județ nu sunt prevăzute cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, 208 nu au lift și 172 nu au amenajte locuri de parcare destinate acestei categorii.

CITEȘTE ȘI: Reabilitarea cinematografelor din Timișoara, în grafic

În două unități de învățământ fără rampă de acces, învață doi elevi și un preșcolar cu dizabilități locomotorii: Școala Gimnazială V.V.Delamarina și Grădinița PP nr. 22 din Timișoara. În total, 20 de profesori (șase din mediul rural, 14 din mediul ruban) și 96 de elevi (69 din mediul urban și 27 din mediul rural) prezintă dizabilități locomotorii și de vedere. Inspectoratul școlar a interogat conducerile unităților de învățământ arondate și cu privire la gradul de accesibilitate al persoanelor cu dizabilități în aceste instituții.

CITEȘTE ȘI: 11 directori au fost înlocuiți în unitățile de învățământ din Timiș

La întrebarea ”În ce măsură considerați că unitatea de învățământ corespunde ca acces, dotări, intervenție, sprijin pentru persoanele cu dizabilități?”, 4,1 la sută dintre respondenți au apreciat că într-o foarte mare măsură, 37,9 la sută au afirmat că într-o mare măsură, 16,9 la sută – într-o mică măsură, iar 5,9 la sută – într-o foarte mică măsură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns