Verificări pe șantierele pentru noua maternitate și extinderea unității de primiri urgențe din Timișoara

Verificări pe șantierul de la maternitate și a extinderii UPU

Șantierul pentru noua maternitate și cel pentru extinderea UPU Spitalul Județean Timișoara au fost verificate pe teren de administratorul județului, Marian Constantin Vasile. Cele două proiecte care contribuie la consolidarea Timișoarei ca hub medical se află în atenția Consiliului Județean Timiș și sunt monitorizate periodic pentru a preveni încetinirea sau întreruperea lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: 11,4 la sută dintre unitățile de învățământ din Timiș nu au rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

Șantierul de la UPU se află într-o ușoară întârziere cauzată de descoperirea unei conducte secundare de oxigen și a alteia de canalizare chiar în perimetrul de construire, deși nici una nu figura în planurile de proiectare pe baza cărora a demarat șantierul. Din fericire, în urma unei bune colaborări între toate părțile implicate, s-a reușit mutarea conductei de oxigen în condiții de siguranță și a fost deviată canalizarea, iar constructorul spune că poate recupera întârzierea datorată situației neprevăzute.

CITEȘTE ȘI: În stare gravă la spital, la Timișoara,cu coronavirus: oameni cu certificate false de vaccinare

Pe șantierul de la maternitate se pregătește turnarea primului strat de beton

Pe șantierul de la noua maternitate, constructorul  se pregătește să pună primul strat de beton dacă vremea permite, iar până la începerea sezonului rece va fi finalizat subsolul clădirii. Se dorește ca lucrările să fie continuate și în iarnă, mai ales că subsolul are un grad mare de complexitate și este proiectat pentru fluxuri medicale, nu pentru camere tehnice.

Noua maternitate va fi construită lângă Casa Austria, va avea parter și trei etaje, 130 de paturi și patru săli de operație. Proiectul este finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria 2014-2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de Investiții 9/A. Obiectivul general vizează în special îmbunătăţirea serviciilor medicale şi de prevenţie în obstetrică-ginecologie în zona transfrontalieră, prin investiţii în infrastructura medicală şi în echipamente şi implementarea măsurilor rezultate din colaborarea şi schimburile de experienţă în vederea reducerii inegalităţilor în rândul populaţiei.

Întrebat despre dotările medicale existente în plan, Marian Vasile, administratorul județului, a răspuns: „Chiar dacă autorizația de funcționare va fi pe 2023, echipamentele în valoare de trei milioane de euro achiziționate de spital cu sprijinul consiliului județean vor intra pe bugetul anului viitor, deoarece vrem să lansăm achizitia din timp, să evităm posibile blocaje de livrare, așa cum am văzut că s-a întâmplat în context pandemic”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *