Subvenţii pentru angajatorii timișeni

În Bulgaria şi România, costul orar al forței de muncă e de 3-4 ori mai mic decât în Italia

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă prin Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş sprijină angajatorii care au deficit de forţă de muncă, subvenţionând organizarea de programe de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă şi efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, cu finanţare din fonduri europene.

În momentul de faţă sunt în curs de implementare două proiecte care au aceste obiective pentru grupuri de ţintă diferite: “UNIT 2 – RMPD – Ucenicie şi stagii pentru tinerii NEETs din regiunile mai puţin dezvoltate” şi “UNIT 4 – RMPD – Ucenicie și stagii pentru șomerii non-NEET din regiunile mai puțin dezvoltate”.

Primul dintre ele are ca obiectiv general îmbunătăţirea posibilităţilor de încadrare a minium 900 tineri şomeri înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (SPO) din care 264 tineri stagiari şi 636 tineri ucenici.

Proiectul UNIT 4 are ca obiectiv general îmbunătăţirea posibilităţilor de încadrare a minimum 10.184 de şomeri înregistraţi la Serviciul Public de Ocupare (SPO) – prin ucenicie la locul de muncă şi stagii pentru absolvenţii de învăţământ superior având ca grup ţintă 5.092 de şomeri şi persoane inactive, 1.528 şomeri pe termen lung şi/sau persoane cu dizabilităţi şi/sau persoane cu studii gimnaziale şi/sau persoane cu studii liceale sau postliceale, 3.056 persoane din mediul rural, în special persoanele din agricultura de subzistenţă şi semi-subzistenţă şi 2.037 cetăţeni români aparţinând minorităţii rome.

În toate cazurile, în vederea obţinerii finanţării pentru implementarea programelor de ucenicie şi stagiatură, persoanele angajate ca ucenic sau stagiar trebuie înregistrate înainte în baza de date a Serviciului Public de Ocupare pe raza cărora aceştia au domiciliu.

După înregistrare, angajatorii care doresc să implementeze aceste programe trebuie să transmită situația privind locurile de muncă vacante.

Subvenţia pentru organizarea programului de formare profesională prin ucenicie la locul de muncă se acordă lunar, la cerere, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru fiecare ucenic şi este în valoare de 1.125 lei pe toată durata contractului de ucenicie.

Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, între un an şi trei ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *