Studenții timișoreni au triumfat la Paris

studenti upt

Dacă anul trecut, la prima participare a unei echipe românești în concursul „Course en Cours”, echipa Universității Politehnica Timișoara, T-Motion, a ajuns în sferturile de finală ale competiției, anul acesta studenții timișoreni s-au clasat pe primul loc în finala interuniversitară.


ionel marcel lepa 2CITEȘTE ȘI: Marcel Ionel Lepa, bărbatul care a ucis un poliţist în Timiş, s-a spânzurat în penitenciar

 


„Course en Cours” este o competiție originală, centrată pe științe și tehnologii, organizată sub egida Renault Group, Dassault Systemes și a Ministerului Educației Naționale pentru Învățământ și Cercetare din Franța, la începutul lunii iunie, la Paris.


Motorul antigravitationalCITEȘTE ȘI: Un timişorean a realizat un motor care anulează greutatea obiectelor. Inventatorul Puiu Câneparu a fost deja contactat de NASA

 


În vederea concursului, studenții și-au imaginat mașina de mâine, luând în considerare know-how-ul inginerilor de astăzi și folosind aceleași instrumente și procese tehnologice ca și profesioniștii. Practic, echipe de patru până la șase elevi sau studenți au fost responsabili pentru imaginarea, proiectarea, fabricarea, testarea și rularea unui vehicul, sub supravegherea cadrelor didactice.

CITEȘTE ȘI: Anchetă internă la Penitenciar după sinuciderea criminalului Ionel Marcel Lepa

În finala organizată la stadionul Charléty din Paris, au luat parte 34 de echipe, dintre care 12 la etapa interuniversitară. Echipele prezente în finală au fost stabilite pe baza unor selecții preliminare, dintr-un efectiv de 145 de candidate.

Pe lângă tematica tehnică (proiectare aplicativă în domeniul automotive, probe, CAD, programare PLC, fabricație, testare prototip, viteza și precizia în rulare, calitatea design-ului), în competiție au fost punctate și prezentarea echipei, dar și marketingul produsului.

Echipa de anul acesta a Universității Politehnica Timișoara, TimTech, a fost formată din studenții Sebastian Micu, anul II, Facultatea de Mecanică, Ioan Michiș, anul II, Facultatea de Arhitectură, Adela Păsat, anul I, Facultatea de Mecanică, Andrei Tufiș, anul I, Facultatea de Mecanică, Ionuț Rusmir, anul I, Facultatea de Mecanică, coordonați și îndrumați de cadrele didactice Hannelore Filipescu, Mircea Vodă, Eugen Zăbavă.

Colaboratorii acestora din Franța, în cadrul programului Erasmus+, sunt Gabin de Loor și Nicolas Barougier.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *