Stres și umilință la o agenție bancară din Timișoara

Nu intrați în BRD - Agenția Continental din Timișoara

Marți, 7 septembrie, la ora 13,30, intru în BRD – Agenția Continental Timișoara, bucuros că am o singură persoană înainte. E un cetățean chinez. Vrea să scoată din contul său 10.000 de lei. Nu poate. Este o problemă, i se explică, dar omul nu pricepe cum poate să trăiască un așa adevăr. Agenția nu are bani.

Iar i se mai administrează, cu calm, este adevărat, un fragment din poveste: ”S-au făcut multe plăți, azi, și s-au terminat leii”. Chinezul, se vede că a străbătut distanță mare, pricepe, pe românește, exact. Dar nu-i vine să creadă.

Cineva are ideea să-i spună că primește azi o parte și mâine restul sumei solicitate. Când aude varianta, chinezul se declară, pe loc, de acord. ”Mine, restul?”. ”Da, mâine!” Primește 5.000 de lei și se duce atât de bucuros – semn că era presat de o urgență – de se putea crede că i s-a făcut un favor.

Între timp, în jurul casieriței, atât de tânără și nededată la nimicuri, se formează un fel de comitet de urgență. Stă lângă ea o altă funcționară, și ea încă tânără, la un moment dat, numai când situația o cere, se arată dintr-un birou o altă doamnă. Risipește aceeași veste: ”Nu mai sunt lei…”

Ajung la rând.

– Cât vreți să scoateți?
– Vreau și euro, și lei.
– Numai euro, lei nu mai sunt, s-au terminat.
– Câți lei?, zice tot funcționara care stă lipită de casierie.
– Repet suma. Insist să mă fac înțeles ce m-a adus aici, că am nevoie urgentă de bani…
– Vă putem da, zice, dar numai în bancnote de 10 lei…
– Nă găsiți că la suma asta sună a bătaie de joc? Nu-i iau, îi las patronatului băncii care, la sfârșit de ani, când își împarte dividendele și, numărându-i, fiind mulți, așa mărunțiș, că tot bani sunt, nu?, să se bucure ce bine a lucrat…
– Mergeți la o altă agenție!
– Nu mă trimiteți în excursie, nu am timp, pierd o oportunitate!

În zadar. Pe cine interesează? Chinezul a fost mai norocos, chiar dacă a primit numai jumătate din suma cerută. Eu nu am luat nimic din banii mei, pentru care plătesc administrarea contului, comision la retragere ș.a.m.d. Banca asta, la fel ca și celelalte, niciodată nu are vreo vină. Și te taxează pentru orice. Vorba aia, un deget nu ridică fără un beneficiu.

CITEȘTE ȘI: Varianta Delta devine dominantă în România. Peste jumătate din cazuri nu au legături cu alte persoane infectate

Clientul? O pradă ușoară, indiferent că da băncii bani sau îi cere cu împrumut. În țara mamă a societății s-ar fi întâmplat așa ceva? Acolo nu sunt astfel de ”amabilități”, începând cu nivelul dobânzii și modul în care ești tratat de cum treci pragul băncii.

Prin urmare, luați totul ca pe o poveste. Și stupidă, și nedreaptă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Stres și umilință la o agenție bancară din Timișoara

 1.  Probabil ca au cumparat  rapid euro de toti leii fara sa le pese ca nu mai au numerar pt operatiunile curente. Nu vreau sa ma gandesc la ce am asista daca va incepe lumea sa isi retraga leli din conturi..

 2. Asa patim in tara noastra , daca nu suntem aparati de institutiile statului.
  Firmele, corporatiile mari fac legea.
  Sa fi incercat asa ceva intr-o tara ca si Germania, Austria, Elvetia.
  Plateau o amenda cit tot profitul anual.
  Dar noi incet, incet, devenim o colonie !

 3. e bine ca mai merge cineva personal din mass – media si sa pateasca si ei ce patesc zilnic cetatenii acestei tari.Asta e realitatea oameni buni – peste tot esti umilit chiar daca tu ca cetatean esti corect,iti platesti taxele,mergi la vot si alte actiuni civice.

Lasă un răspuns