Varianta Delta devine dominantă în România. Peste jumătate din cazuri nu au legături cu alte persoane infectate

Varianta Delta devine predominantă în România

Varianta Delta a SARS COV2 devine dominantă în România. Institutul Național de Sănătate Publică a publicat raportul săptămânal care confirmă întrunirea criteriilor de transmitere comunitară susținută a acestei variante, considerată de două ori mai contagioasă decât cele inițiale.

CITEȘTE ȘI: Clădirile noi de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, realizate 20 la sută

Până acum 807 cazuri de infectare cu varianta Delta au fost confirmate în România

Peste jumătate dintre ele nu sunt în focare și nici nu au istoric de călătorie în străinătate, arată INSP. „Observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta”, arată INSP.

În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta: Au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta în 38 județe și municipiul București, cazurile să provină din toate regiunile țării, mai mult de jumătate din infectări nu au legături epidemiologice cu cazuri confirmate sau istoric de călătorie.

Dintre cele 807 cazuri confirmate cu varianta această tulpină , 191 fuseseră vaccinate – 7 incomplet și 184 complet vaccinate.

Creșterea a fost una accelerată, mai rapidă decât estimările făcute de specialiști, fiind de cinci ori mai mare față de acum două săptămâni.

Stăm mai rău chiar și decât anul trecut. În prima săptămână din septembrie 2020 aveam o situație stabilizată, oarecum, în jurul valorii de 1.000 de îmbolnăviri, în vreme ce acum asistăm la o explozie.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Varianta Delta devine dominantă în România. Peste jumătate din cazuri nu au legături cu alte persoane infectate

  1. Direle albe lasate in urma avioanelor ce credeti ca sunt? Cum credeti ca au raspandit pe tot globul asa rapid virusul Corona Covid-19 ? Cum credeti ca au reusit sa invadeze toate continentele? Simplu : au folosit avioanele. S-au dat de gol cand de la O.M.S. cucoana aia a vorbit pe sleau ca sunt prea multi batrani, ca trebuie facut ceva ca planeta este suprapopulata. Si au facut. Au lucrat de zor si Bill Gates si Fauci . Ce traim acum se cheama genocid. 

Lasă un răspuns