Clădirile noi de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, realizate 20 la sută

Lucrari de constructie la spitalul Victor Babeș

Unul dintre cele mai importante proiecte în domeniul sănătății, derulat în acest an de Primăria Timișoara, este construcția unui nou ansamblu de clădiri la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, care a ajuns la un stadiu de realizare de 20 la sută. Primăria Timișoara a alocat, în acest an, 45,2 milioane de lei pentru investiții în Sănătate, domeniu prioritar în politicile publice ale administrației municipale.

CITEȘTE ȘI: Accident în Timișoara: mașină răsturnată pe un bulevard intens circulat

Unul dintre obiectivele de investiții se află la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. V. Babeș și presupune construirea unui nou ansamblu, format din trei clădiri. Pentru extinderea și modernizarea ansamblului construit existent la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. V. Babeș, etapa I – extindere centru de recuperare medicală respiratorie – lucrările în teren fiind începute efectiv în decembrie 2020.

Până în prezent, au fost demolate mai multe corpuri de clădire: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă și au fost realizate noi lucrări de construcții. Corpul care există rămâne la nivel de parter, Corpul A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de Boli Infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă.

Corpul A: la parter: accesul principal, hol -sală de așteptare cu grupuri sanitare, frontdesk de interfață cu vizitatorii și bolnavii, zonă de cabinet investigații și tratament, serviciu de internare / externare a pacienților, legătura cu clădirea existentă; la etajul 1: saloane cu grupuri sanitare proprii și spații medicale; la etajul 2: o sală de conferință, o sală de curs și grupuri sanitare. Corpul B (în regim parter), legat de corpul A, cuprinde spații de kinetoterapie, hidroterapie, salină, aerosoli, sală de mese. Vor rezulta următoarele spații: corp C2 (existent) – parter – reabilitat cu suprafața 266,86 mp; corpul A (nou) – P+2E – construcție nouă cu suprafața de 1.772 mp; corpul B (nou) – parter – construcție nouă cu suprafața de 655 mp. Corpurile de clădire vor fi racordate prin holuri, iar circulația pe verticală se va desfășura prin intermediul a două case de scară și trei lifturi.

„Spitalul Victor Babeș a fost întotdeauna considerat un fel de Cenușăreasă a rețelei spitalicești din Timișoara. În ultimii doi ani am realizat cu toții ce important este să avem o rețea sanitară modernă, capabilă să facă față tuturor provocărilor. De aceea, am alocat sume importante de bani în acest an pentru investiții în domeniul sănătății și vom continua aceste investiții și în anii care urmează. În paralel, lucrăm și la cel mai important proiect în acest domeniu de decenii încoace, construcția unui nou campus medical, la periferia Timișoarei, prin PNRR”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babeș se vor construi 13 saloane, două saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, o sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, o sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale. Valoarea totală a investiției se ridică la 37.555.173 de lei, inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 24 de luni. În prezent, stadiul de realizare a lucrărilor este de 20 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *