Străzi ca-n palmă, într-o comună din Timiş. Investiţia este de 6,7 milioane de lei

Într-o comună timișeană se află în curs de finalizare, termenul fiind luna mai 2018, o investiție de amenajare de străzi în valoare de peste 6,7 milioane de lei, finanțată din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Prin acest proiect, în Livezile vor fi asfaltați în total 7,2 kilometri de drumuri interioare. Lungimea însumată a străzilor din cele două localități aparținătoare, Livezile și Dolaț, este de 11 kilometri.

Până în prezent, în afara drumului național care parcurge strada principală din reședința de comună, mai există carosabil cu îmbrăcăminte bituminoasă doar pe trei străzi.

De asemenea, în acest an se vor executa, în total, doi kilometri de trotuare pavate în ambele sate componente ale comunei.

Investiția, după cum ne spune Daniel Lungu, responsabilul cu achizițiile publice în cadrul primăriei, este finanțată din fonduri proprii. Pentru a fi realizate trotuare noi în toată comuna este, însă, nevoie de încă doi ani de bugetare a unor astfel de lucrări.

De menționat că administrația locală are depus pentru obținerea fondurilor necesare un alt proiect de investiție de infrastructură rutieră. Acesta vizează modernizarea diferenței de străzi cu drumuri pietruite.

Dacă acest proiect va fi aprobat și va primi finanțare la următoarea rundă, atunci este posibil ca, odată cu implementarea lui, să fie realizate și celelalte elemente stradale, cum sunt podețele, aleile de acces în gospodării și trotuarele.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns