Aplicaţia de senzaţie dezvoltată de un IT-ist din Timişoara. Toţi o putem folosi

Pentru Georgian Popovici, un tânăr IT-ist care lucrează în Timişoara, Banatul Montan înseamnă foarte mult, în primul rând acasă, el fiind născut la Reşiţa, locul unde se simte cel mai bine. Tânărul de 25 de ani a pus bazele unei aplicaţii pe care dacă o accesezi, poţi descoperi toate frumuseţile judeţul Caraş-Severin.

Tatăl lui Georgian, Gheorghe Popovici, a fost cel care a scris primul un ghid turistic al „Banatului Montan”. Pentru ca iubitorii naturii să obţină uşor la informaţiile necesare, Georgian s-a gândit să scrie o aplicaţie despre cele mai atractive locuri din această zonă. Aşa s-a născut „Descoperă Banatul” (app.banatul-montan.ro).

Fiecare obiectiv turistic are o poveste, fiecare traseu, fiecare popas, toate sunt însoţite de fotografii color şi de câte o hartă. Cu ajutorul aplicației putem vedea exact unde se află cele mai frumoase obiective turistice din regiune, fie că vorbim despre cetăți medievale, precum Cetatea Beiului, faimoasa Cascadă Bigăr sau Lacul Rusca-Teregova, cel mai nou lac din Banat.

Aplicația indică pe hartă exact unde se află toate aceste obiective turistice și oferă și un scurt ghid pentru fiecare, ce include povestea fiecărui loc și, bineînțeles, coordonatele geografice. Există şi trasee cicloturistice şi auto, care la rândul lor sunt grupate pe zone: Semenic, Aurora Banatului, Scorilo şi altele.

 

Pasionat de Montain Bike

Încă de mic, Georgian a fost pasionat de biciclete, iar Montain Bike-ul a fost preferinţa lui, participând şi la campionatele europene de profil. Ca să pună la punct site-ul a fost nevoit să muncească mai bine de cinci luni, doar pentru programare. O parte dintre informaţii le-a primit de la tatăl său, iar o parte le-a cules chiar el şi în prezent are deja mii de accesări.

 

Planuri

Acum, vrea să extindă aplicaţia, astfel că toate descrierile obiectivelor turistice vor fi traduse în engleză şi în germană. Georgian Popovici crede că judeţul Caraş-Severin trebuie să se dezvolte din punct de vedere turistic, mai ales pentru obiectivele şi frumuseţile pe care le are.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns