Finanţare europeană pentru comuna Banloc. Ce se va face cu banii

Comuna Banloc a câștigat două proiecte finanțate din fonduri europene prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Primul se referă la asfaltarea de străzi, iar al doilea, la reabilitarea a două cămine culturale.

Investiția de infrastructură rutieră are deja semnat contractul de finanțare și constă din modernizarea a zece kilometri de străzi în localități componente ale unității administrative.

Prin aceasta se vor asfalta aproximativ 25-30 de procente din lungimea totală de drumuri interioare. Faza în care se află investiția este aceea de licitație pentru executarea proiectului tehnic. De aceea, lucrările propriu-zise nu vor putea demara decât anul viitor, în vară sau în toamnă.

Pentru localnici, e de menționat că, în acest proiect de modernizare, sunt cuprinse doar străzile cele mai circulate din localități.

În cazul celei de-a doua finanțări obținute, în valoare de 500.000 de euro, se vor face reparații și modernizări la căminele culturale din reședința de comună Banloc și din satul aparținător Partoș.

Intervențiile se vor efectua atât la exterior, cât și la interior. Printre acestea menționăm introducerea încălzirii centrale și realizarea de grupuri sanitare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Finanţare europeană pentru comuna Banloc. Ce se va face cu banii

  1. Bun ca asfaltam strazi principale.Exista insa in Banloc o strada cu doua case langa gara care nu e nici macar pietruita.Acolo traiesc 5 suflete din care o batrana si doi copii mici pe care ii duce mama lor pe biciclete pana la scoala si gradinita cand e vreme buna iar cand ploua ii duce in spate prin noroaie.Pun pariu ca nu sunt bani si pentru amaratii astia.

Lasă un răspuns