Strada Crizantemelor din Timişoara va fi modernizată. Primăria caută proiectant

Strada Crizantemelor din Timişoara va fi modernizată. Primăria caută proiectant

Primăria Timișoara a lansat achiziția serviciilor de proiectare aferente obiectivului de investiții “Amenajare strada Crizantemelor”. Serviciile de proiectare se vor alinia noului concept, în care proiectul de drum este tratat în mod integrat, cuprinzând toate lucrările necesare într-un singur proiect.

Este vorba despre o stradă din sudul municipiului, între strada Budai Deleanu și splaiul Tudor Vladimirescu, de categoria a III-a, cu o lungime de 665 m și o lățime variabilă a tramei stradale. Are o singură bandă de circulație pe sens, cu zone verzi de o parte și de alta a carosabilului, pe alocuri neamenajate, cu porțiuni de trotuare și accese auto deteriorate, nu are piste pentru biciclete.

Lucrările vor cuprinde: amenajarea drumului cu 2 benzi de circulație, amenajarea unor parcări longitudinale (paralele cu axul drumului), intercalate cu aliniament de arbori, unde situația permite, realizarea trotuarelor și acceselor la proprietăți, construirea de piste pentru biciclete cu o lățime de 1,5 m pe sens și amplasarea de parcaje pentru biciclete, amenajarea intersecțiilor și a zonelor verzi, marcaje pentru persoane cu dizabilități la fiecare trecere de pietoni(pavaj tactil, culori de contrast, avertizare sonoră). Se vor realiza și lucrări de înlocuiri de rețele, unde este cazul, și relocarea cablurilor aeriene în subteran.

Se mai preconizează și supraînălțarea trecerilor pentru pietoni și a traversărilor pentru biciclete, unde este posibil, precum și implementarea unui concept unitar de iluminat public, avându-se în vedere o diferențiere a caracteristicilor luminii pentru zone carosabile, pietonale și de repaus și iluminarea clădirilor importante din spațiul public, acolo unde este posibil. Se va analiza și posibilitatea montării unor băncuțe, rastele velo și coșuri de gunoi, dar și realizarea unei fântâni (cișmele(racordată la rețaua de apă).

CITEŞTE ŞI: Guvernul Cîţu a împrumutat peste 3 miliarde de euro de pe pieţele externe

În proiectare se va ține seama și de proiectul de reabilitare a malurilor Begăi și de reabilitarea Pasarelei pietonale Gelu, aflată la intersecția străzii Crizantemelor cu splaiul Tudor Vladimirescu, astfel încât realizarea trotuarelor și pistelor de biciclete din acest proiect să asigure continuitatea cu pistele de traversare pe malul celălalt al Begăi și cu cele existente de-a lungul canalului Bega.

Valoarea estimată a serviciilor de proiectare este de 57.000 de lei, fără TVA. Termenul de elaborare este de maxim 45 de zile de la ordinul de începere. Termenul de depunere a ofertelor este 20.07.2021, ora 23, 59.

Captură Google Maps


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns