Știința în aer liber, la Timișoara

Timp de două zile, începând de mâine, în orașul de pe Bega va avea loc primul festival de știință în aer liber dedicat popularizării științelor, precum matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia și robotica, în rândul publicului larg de orice vârstă.

Dedicat copiilor de vârstă școlară, liceenilor, dar și studenților, evenimentul are ca scop principal sprijinirea educației alternative din România, după modelul târgurilor de științe din Occident.

CITEȘTE ȘI: Cine este noul iubit al timișorencei Brigitte Sfăt. Tânărul ar urma să deschidă o afacere în Dubai

Acest eveniment a fost organizat de un grup de inițiativă, format din trei prieteni care s-au cunoscut la Oxford: Sandor Kruk, doctorand în astronomie la Universitatea Oxford, Eliza Casapopol, care a terminat un master în matematică la aceeași universitate și Oana Romocea, care timp de nouă ani a fost responsabilă cu PR-ul și comunicarea în cadrul universității.

Timișoara Science Festival este unul dintre cele zece proiecte câștigătoare la concursul de proiecte organizat de Fundația Comunitară Timișoara, odată cu lansarea Fondului Științescu la Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal: Șofer găsit decedat, sub un utilaj forestier răsturnat pe un drum din vestul țării

Timișoara Science Festival are două obiective principale.

În primul rând, festivalul își propune să construiască o legătură între diaspora academică și mediul educațional din Romania.

Astfel, în prima zi, șapte studenți și cercetători de la Oxford vor ține workshop-uri în șapte licee din Timișoara.

Evenimentul se dorește să ofere o platformă celor care sunt pasionați de știință, cultivând astfel parteneriate locale cu organizații precum: Plan Zero, CoderDojo, Experimentarium TM, Societatea de Gemologie, Summe3D, Clubul de astronomie Cassiopeia, Societatea Română de Astronomie Culturală, Echipa de robotică Davos și Universitatea de Vest.

În cea de-a doua zi, 15 septembrie, între orele 11 și 17, în Piața Libertății, se vor realiza o serie de ateliere experimentale interactive pe diverse teme științifice, conduse de 100 de voluntari, sub supravegherea celor șapte „mentori” de la Oxford.

Intrarea la eveniment este liberă. De asemenea, festivalului i s-au alăturat și organizații locale care promovează educația, precum Fundația Hațegan, Fundația ETA2U și Fundația Autonom.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns