Criza de personal se adânceşte în Timiş

mester

În Timiş, potrivit actualizării realizate în această săptămână de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), 330 de firme şi instituţii sunt în căutare de personal.

CITEȘTE ȘI: Cine este noul iubit al timișorencei Brigitte Sfăt. Tânărul ar urma să deschidă o afacere în Dubai

Meseriile din domeniile construcţiilor, instalaţiilor, industriei uşoare, alimentaţiei publice şi IT-ului sunt cele mai căutate pe piaţa timişeană a muncii în această perioadă.

CITEȘTE ȘI: Vine Ruga Timișoarei

Persoanele cu studii profesionale şi medii sunt în continuare cele mai căutate de angajatorii timişeni. Vorbim, de fapt, despre o acutizare a crizei de personal în economia judeţului Timiş, vicecampionul naţional al ocupării, cu o rată a şomajului care a coborât la 0,81 de procente în luna iulie, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Asta după ce, cu o lună mai devreme, indicatorul era în Timiş de 0,84 de procente.

CITEȘTE ȘI: Kaufland face angajări pentru Germania. Oferă cel puțin 1.800 de euro

Doar Ilfovul deţinea, la sfârşitul lunii iulie, comparativ cu judeţul nostru, o pondere mai mare a angajărilor raportate la populaţia aptă de muncă, înregistrând o rată a şomajului de 0,67 de procente.

La polul opus regăsim judeţele Vaslui, cu o rată a şomajului de 8,74 la sută, Mehedinţi, cu 8,69 la sută şi Teleorman, cu 8,57 la sută. La nivel naţional, rata şomajului se cifra la 31 iulie la 3,50 la sută.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Criza de personal se adânceşte în Timiş

  1. În statistica nu intra cei care au ieșit din perioada de șomaj , si nu se află în nici o evidenta , si bineinteles ca inca nu s au angajat , din diverse motive , nu au găsit sau nu le a convenit salariul , sau pur si simplu nu au chef de munca , sau au plecat spre vest , aceștia din urmă sînt cei mai multi .

Lasă un răspuns