Sprijin pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

locuri de munca 10

Ministerul Fondurilor Europene a relansat apelul de proiecte din cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU) „Scheme naționale – programe de ucenicie și stagii pentru șomeri și persoane inactive, persoane de etnie romă, persoane din mediul rural”.

CITEȘTE ȘI: Tensiuni şi jigniri într-o instituţie din Timişoara. Un angajat este persecutat pentru că a vrut să… recupereze un prejudiciu!

Angajatorii care integrează șomeri din categoriile menționate vor primi un sprijin financiar pentru susținerea de programe de formare profesională de tip ucenicie la locul de muncă, organizate timp de un an, doi sau trei, în funcție de nivelul de calificare.

Vor primi subvenții și angajatorii care organizează programe de stagii pentru absolvenții de învățământ superior, încheiate pe o perioadă de șase luni.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal în Timiş

De asemenea, și agențiile de ocupare pot accesa fonduri pentru proiecte care vizează sprijinirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Alocarea bugetară totală este de 67,4 milioane de euro.

Proiectele se pot depune online, prin aplicația MySMIS, până în data de 4 ianuarie 2019. Apelul de proiecte este de tip non-competitiv.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *