
Elevii din ciclul primar şi gimnazial ar putea să petreacă mai puţine ore la şcoală. Cel puţin aşa susţine Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, după ce un proiect de lege iniţiat în acest sens de senatorul PSD Liviu Pop a fost adoptat de Comisia pentru Învăţământ de la Senat.
Concret, proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din şcoala primară, adică cei din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.
La gimnaziu, însă, tăierile de ore vor fi resimţite de copii. Concret, iniţiativa legislativă introduce sintagma de „în medie 25 de ore pe săptămână pentru gimnaziu”.
În prezent, elevii de clasa a V-a au între 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au între 28-30 de ore pe săptămână, cei de clasa a VII-a au între 31-33 de ore, iar şcolarii din clasa a VIII-a au între 31-34 ore pe săptămână, conform antena3.ro.
Adaptati programa scolara dupa varsta copiilor ca altfel raman semianalfabeti ca nu pot asimila atatea materii prost gandite
asa este ,aveti perfecta dreptate ,sunt prea multe ore ,dar cum ramane cu programa scolara ,pe vremuri-i zicea plan de invatamant si era sincronizat cu nr. de ore ,azi a ramas sincron numai melodia ….
Am fost la scoala pe vremea comunistilor, clasele 1-4 cu 4 ore pe zi, parca intr-a 8-a aveam 5 ore/zi, iar scoala era 6 zile pe saptamana. Acum, la 5 zile pe saptamana, tineti copii la scoala 31-34 de ore. adica mai mult de 6 ore pe zi? Legislatia muncii nu permite tinerilor sub o anumita varsta sa munceasca in fabrica mai mult de 6 ore pe zi, chiar nici un organ abilitat nu s-a sesizat pana acum?