Spectaculoasa revenire a unui fost primar timişean

Unul dintre cei mai mediatizaţi foşti primari din judeţul Timiş este în faţa unei reveniri de senzaţie.

Ion Florin Dan a fost edil al comunei Satchinez până în primăvara anului 2016, când a fost reţinut pentru luare de mită.

CITEȘTE ȘI: Un medic i-a dat înapoi plicul cu bani unei bătrâne. „Dacă pensia dumneavoastră e mai mare decât salariul meu, atunci vă înțeleg gestul”

El nu a mai putut candida pentru un nou mandat, primind o pedeapsă de doi ani cu suspendare şi interzicerea dreptului de a fi ales pentru o anumită perioadă.

Ei bine, această interdicţie expiră chiar cu o lună înaintea alegerilor locale din 2020, la care Ion Florin Dan are dreptul legal de a participa.

În ciuda problemelor avute cu legea, potenţialul electoral al fostului primar este considerabil şi ar putea fi un candidat de temut la scrutinul local de anul viitor, având multă trecere în rândul localnicilor.

Acest lucru a fost repede receptat de forţele politice, care l-ar dori pe Ion Florin Dan pe listele lor.

Pe vremea când era primar, el a fost membru PNL, însă cei de la Pro România au demarat deja demersuri pentru a-l înregimenta în partidul condus de Victor Ponta.

Contactat de Renaşterea bănăţeană, Ion Florin Dan a admis că există discuţii pentru o nouă candidatură a sa, însă nu a luat încă o decizie:

„O să vedem. Mai este timp. Mie îmi expiră interdicţia cu o lună înaintea alegerile locale din 2020 şi voi avea dreptul să candidez”.

0 Comments

No Comment.