Sfaturi pentru o piele sănătoasă și protejată în sezonul estival, oferite de un medic din Timișoara

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și protejată în sezonul estival, oferite de un medic din Timișoara

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și protejată în sezonul estival, oferite de un medic din Timișoara.

Odată cu sosirea verii, pielea noastră necesită o atenție specială pentru a se menține sănătoasă și protejată împotriva efectelor dăunătoare ale soarelui și ale altor factori externi.

Alina Condor, medic primar în specialitatea dermato-venerologie în cadrul Spitalului Militar Timișoara și doctor în medicină, oferă câteva sfaturi utile pentru a ne ajuta să fim pregătiți pentru sezonul cald.

„Protejați-vă pielea împotriva razelor UV. Utilizați întotdeauna o cremă de protecție solară cu un factor ridicat SPF și aplicați-o generos pe toate zonele expuse ale pielii cu 30 de minute înainte de expunerea la soare.

Nu uitați să reaplicați frecvent, mai ales după înot sau transpirație excesivă!

Hidratarea adecvată este importantă. Consumul de apă este esențial pentru o piele sănătoasă, mai ales în timpul verii când temperaturile sunt ridicate și există un risc crescut de deshidratare.

Asigurați-vă că beți suficientă apă și utilizați o cremă hidratantă pentru a menține pielea catifelată și hidratată. Nu neglijați protecția împotriva alergiilor și iritațiilor.

Anumite plante, cum ar fi urzicile sau iedera otrăvitoare, pot provoca reacții alergice și iritații ale pielii.

Fiți atenți la plantele din jur și purtați îmbrăcăminte adecvată atunci când lucrați în grădină sau mergeți prin zone cu vegetație bogată. Nu neglijați menținerea unei igiene corecte.

După o zi petrecută la plajă sau piscină, este important să vă curățați pielea cu atenție pentru a elimina nisipul, clorul sau alte impurități care ar putea irita sau afecta pielea.

Monitorizarea alunițelor și a petelor este esențială. Verificați regulat alunițele și petele de pe piele și fiți atenți la orice schimbare în dimensiune, formă, culoare sau textură. Dacă observați orice modificare suspectă, consultați imediat un dermatolog”, a precizat Alina Condor.

CITEȘTE ȘI: Ceaunul gastronomic, într-o localitate din Timiş


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *