
Ceaunul gastronomic, într-o localitate din Timiş
Sâmbătă, 25 mai, pe terenul de sport din centrul administrativ al comunei timișene Moravița, de la frontiera de stat cu Serbia, se va desfășura ediția 2024 a competiției de artă culinară Ceaunul gastronomic.
Competiția are deja tradiție în această pitorească localitate, fiind organizată în fiecare an, prin rotație, într-unul din cele trei sate componente, pentru ediția de anul viitor fiind deja stabilit că gazda va fi satul Dejan.
Un alt specific al competiției culinare de la Moravița este că la ea se pot înscrie deopotrivă locuitori ai comunei și cetățeni din alte localități, organizatorii dorind ca în acest fel să stimuleze traficul prin zonă și activitățile aferente acestuia.
CITEŞTE ŞI: Zaytoun, o oază de arome și culori libaneze în Piața Unirii din Timișoara
Întrucât ediția de anul acesta se suprapune peste campania electorală, organizatorii fac apel la participanți, deopotrivă public și concurenți, să nu aducă articole de promovare electorală și nici să nu inițieze dezbateri politice pe durata manifestării.
Festivitatea de premiere este programată la ora 13.