Senatorul Eugen Dogariu: ”Dacă nu se acționează asupra prețului scăpat de sub control al energiei, inflația nu va fi stăvilită”

Senatorul Eugen Dogariu: ”Dacă nu se acționează asupra prețului scăpat de sub control al energiei, inflația nu va fi stăvilită”

Din perspectiva PSD, liberalizarea este adevărata cauză a dezastrului actual, cu facturi năprasnice, care împing oamenii la sinucidere și aduc companiile în pragul falimentului.

”Soluția de bun simț este revenirea la situația dinaintea liberalizării, respectiv reglementarea, pe termen limitat”, spune senatorul Eugen Dogariu, care a precizat că dacă nu se acționează asupra cauzei fundamentale, respectiv prețul scăpat de sub control al energiei, inflația nu va fi stăvilită, iar toate celelalte prețuri vor continua să crească, astfel încât populația și economia vor suferi tot mai mult.

”Reglementarea ar trebui să se aplice până la momentul în care noi capacități de producție vor intra în funcțiune, astfel încât România să nu mai aibă deficit de energie. În acest sens, PSD a inițiat deja un proiect care ajustează cadrul legal, astfel încât hidrocentrale realizate în proporție de peste 90 la sută să fie finalizate urgent, după ce ani buni lucrările au fost blocate din motive de mediu.

CITEŞTE ŞI: Rafila: Masca în aer liber nu va mai fi obligatorie după publicarea hotărârii CCR în Monitorul Oficial

Pe termen imediat, orice soluție care produce efecte reale și ușurează semnificativ povara facturilor este binevenită, evident cu condiția să se poată aplica și să nu producă, în perspectivă, un rău mai mare decât beneficiile posibile”, este mesajul transmis de timişoreanul Eugen Dogariu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns