Din nou bani de la guvern pentru căldura din Timişoara

Din nou bani de la guvern pentru căldura din Timişoara

Din nou bani de la guvern pentru căldura din Timişoara. Mai multe primării din țară primesc bani pentru compensarea costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022. Este vorba de o alocare de peste 28 de milioane de lei.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor primării a celei de-a treia tranșe, în valoare de 28.493.547,58 lei, din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, conform stiripesurse.ro.

Suma repartizată este aferentă consumului de gaze naturale din lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe.

„Continuăm să sprijinim cetățenii și autoritățile publice locale în plata facturilor pentru încălzire și așteptăm și următoarele cereri ale autorităților locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Astfel, pentru căldura din luna decembrie, municipiile Miercurea Ciuc și Ploiești vor primi suma totală de 6.790.813,08 lei, iar pentru luna ianuarie va fi alocată suma totală de 21.702.734,50 lei pentru Arad, Oradea, Giurgiu, Timișoara, Tulcea și Focșani.

CITEŞTE ŞI: La Primăria Timișoara se lucrează ca pe timpul lui Ceaușescu

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar la mijlocul lunii ianuarie și la începutul lui februarie au mai fost acordate subvenții în valoare totală de aproximativ 61 milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Din nou bani de la guvern pentru căldura din Timişoara

Lasă un răspuns