La Primăria Timișoara se lucrează ca pe timpul lui Ceaușescu

O posibilă ilegalitate de la Primăria Timișoara, pe masa prefectului

La Primăria Timișoara se lucrează ca pe timpul lui Ceaușescu

Înainte de 1989, circula o vorbă cu putere de lege nescrisă: vezi o coadă, te pui la ea! Nu contează ce se dă, carne, ouă, ulei sau hârtie igienică, te așezi repede la rând, fiindcă oricum ai nevoie de oricare dintre produsele pentru care se stă la coadă.

După 1989, obiceiul a dispărut, dar unele practici se mai poartă, chiar dacă sub altă formă, păstrându-se și expresia ”Lasă să fie, nu știi când o trebui!”.

La Primăria Timișoara, anumite avize se dau în avans…

Așa se întâmplă la Primăria Timișoara, unde anumite avize se dau înainte să fie depusă documentația necesară.

CITEȘTE ȘI: Efectul City Insurance: Piaţa RCA a ajuns la un nivel record în 2021. Prețurile s-au dublat sau chiar triplat

Este cazul proiectului de hotărâre privind aprobarea organizării și statul de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului, unde avizul comisiei paritare s-a dat cu zece zile înainte de întocmirea și semnarea raportului de specialitate și a referatului de aprobare.

Pe scurt, respectiva comisie și-a dat avizul pe un proiect care încă nu exista!

”Nu este normal așa ceva. Avizul trebuia să se dea ulterior, după ce exista toată documentația, astfel încât membrii comisiei paritare să aibă toate elementele la îndemână, pentru a putea decide. La cum se procedează acum, e limpede că acea comisie dă avize după cum le dictează Dominic Fritz, fără a mai studia hârtiile. Nici măcar aparențele nu mai sunt păstrate”, spune liderul sindical Tiberiu Negrei, care nu pricepe de ce s-a procedat astfel.

”E de neînțeles. Cum se poate să dai un aviz fără să știi despre ce e vorba?”. Răspunsul e simplu și datează de pe vremea lui Ceaușescu: ”Lasă să fie, nu știi când o trebui!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “La Primăria Timișoara se lucrează ca pe timpul lui Ceaușescu

Lasă un răspuns