Senatorul Eugen Dogariu: „Vor fi implementate soluțiile PSD pentru oprirea creșterii facturilor la energie”

Senatorul Eugen Dogariu: „Vor fi implementate soluțiile PSD pentru oprirea creșterii facturilor la energie”

Senatorul PSD Timiș Eugen Dogariu aduce vești bune în privința unei probleme actuale, care afectează economia națională și nivelul de trai, aceea a prețului foarte ridicat al energiei.

”Noi am intrat la guvernare pentru a oferi soluții pentru oameni, nu pentru a purta dispute politice. Chiar dacă nu deține portofoliul Energiei, PSD s-a implicat activ pentru oprirea creșterii prețurilor la energie, o problemă care macină multe familii și economia în ansamblul ei.

Soluțiile propuse de PSD au fost agreate în Coaliție și se vor regăsi în actul normativ ce va trebui elaborat de Ministerul Energiei, în calitate de titular al portofoliului.

Astfel, revenirea la o formă de reglementare a pieței așa cum a propus PSD se dovedește o soluție eficientă pentru oprirea creșterii facturilor. Reglementarea se va aplica în primul rând la nivelul adaosului comercial practicat de companiile din piața de energie, ceea ce va permite derularea în continuare a contractelor deja încheiate între furnizori, producători și clienți”.

CITEŞTE ŞI: La Primăria Timișoara au început pregătirile de război

Prețurile finale pentru energia electrică vor fi de 0,8 lei/KWh pentru consumatorii casnici, IMM-uri și infrastructura critică (spitale, școli, instituții) și de 1 leu/KWh pentru ceilalți consumatori non-casnici.

În privința gazelor naturale, se poartă încă discuții pentru stabilirea prețurilor finale.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Senatorul Eugen Dogariu: „Vor fi implementate soluțiile PSD pentru oprirea creșterii facturilor la energie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *