Cel puţin 40 de militari ucraineni şi zece civili au murit în Ucraina în urma atacurilor Rusiei (video)

Cel puţin opt morţi în Ucraina. Explozii în şapte oraşe mari, de la începutul atacului (video)

UPDATE: Bilanţul atacurilor armatei ruse a ajuns la cel puţin 50 de morţi în Ucraina, inclusiv zece civili, anunţă Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski.

„Am fost informat că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi, câteva zeci au fost răniţi, iar, de asemenea, sunt aproximativ zece civili ucişi”, a declarat Oleksii Arestovici, un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

„Aceste pierderi de vieţi au fost cauzate de raidurile aeriene şi atacurile cu rachete din cursul dimineţii”, a precizat el.

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile de la Kiev era de opt morţi.

Ştirea iniţială

Autorităţile ucrainene au anunţat moartea a cel puţin opt persoane şi au raportat explozii în şapte oraşe mari din Ucraina, inclusiv în capitala Kiev, de la începerea intervenţiei militare ruse, informează BBC News.

Au fost raportate atacuri care au generat explozii în Kiev, Mariupol, Harkiv, Odesa, Dnipro, Kramatorsk şi Ivano Frankivsk, au declarat surse locale citate de BBC News.

Coloane de tancuri au pătruns în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk, dar şi în sudul Ucrainei, dinspre Crimeea, şi în nord, dinspre Belarus.

Bilanţul preliminar al victimelor este de cel puţin opt morţi, dar un oficial din cadrul Ministerului de Interne de la Kiev a avertizat că, probabil, bilanţul este de sute de morţi, în rândul membrilor armatei ucrainene.

„Inamicul a lansat atacuri intense de artilerie asupra unităţilor noastre din estul ţării, precum şi asupra centrelor de comandă şi control şi a aeroporturilor militare din alte regiuni ale ţării”, a declarat Oleksiy Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, citat de agenţia Ukrinform.

Ministerul rus al Apărării susţine, potrivit agenţiei RIA Novosti, că armata rusă atacă doar „infrastructură militară”, nu zone rezidenţiale, dar informaţia nu poate fi confirmată din surse independente.

CITEŞTE ŞI: La Primăria Timișoara au început pregătirile de război

Traficul rutier este aglomerat la ieşirile din oraşul Kiev, în condiţiile în care zeci de mii de oameni încearcă să fugă din capitala Ucrainei de teama venirii trupelor ruse, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns