Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

Despre lipsa de profesionalism de la vârful Direcției de Sănătate Publică Timiș am scris la începutul acestei luni, când am dezvăluit modalitatea în care s-a încercat organizarea unui concurs ilegal în scopul securizării unei funcții de conducere din cadrul instituției. Aranjamentul rămas în stadiul de tentativă în urma intrării noastre pe fir denotă fie o incompetență crasă a directorului interimar al DSP Timiș, Florentina Radu – consilier juridic de meserie! -, fie rea-credință din partea acesteia. Alegerea îi aparține.

Și, fiindcă tot a venit vorba de alegeri, cea făcută de ministrul sănătății în 7 iunie 2022, dată la care a numit-o pe doamna Radu în fruntea DSP Timiș, s-a dovedit a fi una nu proastă, ci extrem de proastă. Nu că n-ar fi fost de așteptat, având în vedere că Florentina Radu nu cunoștea nici specificul sistemului de sănătate, nici instituția pe care fusese desemnată să o conducă în calitate de director interimar, dumneaei venind prin transfer de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș cu doar… două săptămâni înainte!

Ministrul Alexandru Rafila a persistat în greșeală, prelungindu-i doamnei Radu interimatul, după împlinirea celor șase luni prevăzute de lege, deși la Ministerul Sănătății ajunseseră deja suficiente semnale dinspre angajații DSP Timiș, care ar fi trebuit să-l facă pe decidentul de la București să găsească o altă soluție.

Astfel, un memoriu expediat către Ministerul Sănătății, la finele lunii august 2022, de către un angajat al DSP Timiș face o trecere succintă în revistă a “performanțelor manageriale” înregistrate de Florentina Radu în primele două luni de mandat. Fiecare asemenea “realizare” având atașate și probele aferente.

Am reușit, pe surse, să intrăm în posesia documentelor ajunse la București și trebuie să recunoaștem că unele detalii au avut darul să ne lase ca la dentist…
Am terminat cu introducerea, intrăm în subiect.

 

Cu ce-și pierde timpul, pe bani frumoși, un ditamai directorul de instituție publică…

DSP Timiș își are sediul în centrul orașului, pe strada N. Lenau nr. 10, iar o structură din cadrul direcției, Serviciul de Control în Sănătate Publică, își are sediul în altă zonă, pe Bd. Dr. V. Babeș nr. 18, corespondența dintre cele două sedii fiind purtată de șoferul instituției.

Și acum câteva pasaje pe tema acestei corespondențe din memoriul ajuns la Ministerul Sănătății: “Sabotarea cu bună știință a activității S.C.S.P. Timiș s-a concretizat, în ultima perioadă, prin întoarcerea repetată a adreselor întocmite de inspectori sub pretextul unor greșeli de formă, de genul prezența sau absența virgulelor, distanța între punct și cuvântul următor sau cifra următoare, folosirea abrevierilor de genul <d-voastră>, o dată solicită scrierea completă a cuvântului, altă dată abrevierea, folosirea termenului de <fotocopie> în loc de <copie>, încercuirea unei exprimări tip de genul <construirea unei platforme conforme> și adăugarea comentariului <conforme cu ce?>, în condițiile în care se deduce clar din subiectul speței în cauză despre ce este vorba, termenul fiind folosit în mod uzual; aceleași adrese au fost întoarse de 2,3 ori, de fiecare dată având alte tipuri de corecturi, de forma și nu de fond; aceste aspecte au dus la ieșirea din termen a unor răspunsuri către petent deoarece fiecare astfel de întoarcere a actelor însemna 1-2 zile pierdute din cauza faptului amintit mai sus, și anume că (…) birourile S.C.S.P. Timiș și sediul D.S.P. Timiș se află în clădiri diferite, pe străzi diferite, la distanță – în aceste condiții s-a creat o stare de nervozitate și iritare a inspectorilor, aceștia fiind nevoiți să piardă timpul cu aceste acte întoarse, în detrimentul activității lor zilnice; am avut o situație în care în 2 zile au fost întoarse 14 adrese, dintre care 9 într-o singură zi!”.

Sunt atașate ca probe mai multe astfel de adrese datând din aceeași zi de 18 august 2022, întoarse către angajații DSP Timiș care le întocmiseră, pentru a introduce prețioasele corecturi făcute de directorul interimar.

În loc să fure meserie de la subalterni, unii dintre ei cu zeci de ani de experiență în sistemul de sănătate, consilierul juridic aterizat în fruntea unei instituții cu care n-are nici în clin, nici în mânecă își pierde timpul – și-l consumă și pe al altora – cu spațiile și punctele.

 

Când nu-ți vezi bârna din propriii ochi…

Paradoxal, obsesia Florentinei Radu pentru punctuația riguroasă se manifestă doar cu privire la adresele redactate de subalterni, fiindcă există și documente plecate din biroul dumneaei, după ce le-a semnat, care conțin fix aceleași erori minore de punctuație. De exemplu, o dispoziție semnată de directorul interimar al DSP Timiș în data de 19 iulie 2022 conține nu mai puțin de 13 asemenea abateri insignifiante, dar doamna Radu i-a dat “bun de tipar” fără să clipească…
Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

Mai mult, directorul interimar Florentina Radu a iscălit un răspuns la o solicitare pe care i-am adresat-o zilele trecute vizavi de anularea provocată de noi a concursului organizat ilegal de DSP Timiș, iar documentul care ne-a fost trimis pe mail conține două erori mai mari decât cele făcute de subalternii săi. Ne referim la o virgulă pusă greșit între o propoziție atributivă și un predicat (în contextul respectiv, se impunea ori încadrarea între virgule a atributivei, ori absența oricărei virgule), respectiv la absența acelui “p.” (pentru) din fața funcției de director executiv, obligatoriu atâta vreme cât Florentina Radu este interimară, nu director plin. Cum de i-au scăpat aceste două erori celui mai vigilent personaj din istoria sistemului de sănătate?!
Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

 

La pachet cu secretara

Revenim la celelalte aspecte consemnate în documentele expediate la Ministerul Sănătății. Aflăm, astfel, următoarele: “Există o stare conflictuală permanentă generată de această doamnă care refuză orice dialog privind activitatea S.C.S.P. Timiș, pretinzând că dumneaei știe ce are de făcut și că nu are nevoie de sfaturi; discuțiile cu dânsa se desfășoară în permanenta prezență a unei secretare, rar a ambelor, cea omniprezentă fiind B.M. (n.r. – anonimizarea ne aparține), angajată pe post de consilier. Acest lucru este inadmisibil având în vedere că subiectele supuse dezbaterii fac parte din spețele de control ale S.C.S.P. Timiș, aici se vehiculează nume de agenți economici, nume de persoane și alte date sensibile, care nu țin de competența și atribuțiile de serviciu ale secretarelor! (…) Pe cale de consecință, parte din personalul S.C.S.P. Timiș refuză sa mai participe la discuții în aceste condiții (…) Secretarele scriu un fel de proces verbal al fiecărei întâlniri într-un caiet în care se notează cu predilecție ce spune doamna director și aproape deloc ce spune persoana aflată la discuții și au în permanență telefoanele pe masă; la finalul discuțiilor doamna director solicită semnarea acestui <proces verbal de ședință> lucru la care unii s-au conformat, alții nu, considerând ilegală și abuzivă această procedură”.

Practicarea acestei metode de dialog descrise mai sus este unică în țară: “Nu există nici o prevedere legislativă, ordin de ministru, precizare în Regulamentul Intern al D.S.P. Timiș sau orice altceva care să justifice acest abuz de putere și crearea unui climat bizar de presiune psihică asupra interlocutorului”.

“Atitudinea doamnei director este extrem de sfidătoare și conflictuală în aceste discuții, nu acceptă explicațiile pertinente necesare din partea unor oameni care au mulți ani de experiență, comunicarea fiind aproape imposibilă, citez: <nu am nevoie de sfaturi, dacă am, le cer>; <în biroul meu, fac ce vreau, eu sunt director>”, se mai arată în memoriul care a ajuns în biroul ministrului sănătății.

 

Omul-orchestră de la DSP Timiș

Directorul interimar Florentina Radu este acuzat chiar de “sabotarea activității S.C.S.P. Timiș”, care “se manifestă în toate domeniile și prin toate mijloacele, dumneaei dorind să conducă totul”. Concret, angajații Serviciului de Control în Sănătatea Publică se trezesc cu “solicitări multiple de note explicative pentru orice, fără a cunoaște procedura și în ce condiții se poate face acest tip de solicitare, șicanând și punând presiune asupra activității personalului S.C.S.P. Timiș”, “adrese conținând diverse comentarii, solicitări, sfaturi, recomandări, fără o cunoaștere minimă a sistemului sanitar, a actului medical, a procedurilor de control pe diverse domenii, “repartizări haotice, nominale către inspectorii S.C.S.P. Timiș a spețelor, fără cunoașterea atribuțiilor și specializării fiecăruia”.

În acest din urmă caz, sunt date ca exemple “repartizarea a 3 medici și un farmacist pe ape de îmbăiere, acțiunea tematică fiind gestionată de mulți ani de o altă echipă cu experiență în acest domeniu”, “repartizarea eronată la un recontrol, fără cunoașterea speței, a necesitat, ca și toate celelalte acte de acest fel, redistribuirea în conformitate cu natura spețelor și a datele din registrul de control”.

 

“Indicații prețioase” dispărute ca măgarul în ceață

În memoriu se mai relatează un episod halucinant: o sesizare ajunsă la DSP Timiș, în care un petent care făcea dezvăluiri despre anumite nereguli din firma unde lucra a solicitat nedivulgarea datelor personale către angajatorul său, a fost retrimisă Serviciului de Control în Sănătate Publică cu datele petentului secretizate față de… propriii inspectori de către directorul interimar. Concret, Florentina Radu a scris cu mânuța dumneaei pe sesizare următoarele indicații prețioase adresate consilierului de la Comunicare, Cornelia Bubatu: “Prezenta petiție se va înregistra cu respectarea prev. Lg. 517/2004 și se va comunica SCSP doar conținutul sesizării fără detaliile privind datele de identificare ale petentului”.
Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

Cum legislația nu le permite inspectorilor SCSP să efectueze acțiuni de control fără să cunoască identitatea reclamantului, aceștia nu au dat curs sesizării. După două luni de la acest moment, sesizând că nu există nici o soluționare a cazului, consilierul pe comunicare, Cornelia Bubatu, a solicitat Serviciului de Control în Sănătate Publică un punct de vedere referitor la situația respectivă. Doamna Bubatu a atașat solicitării sale și sesizarea din urmă cu două luni a petentului, însă cu indicațiile prețioase ale directorului interimar Florentina Radu șterse cu picul! Și-o fi dat doamna Radu seama între timp de gafa făcută…

 

Controale întrerupte din senin

Un alt episod menționat în memoriul adresat Ministerului Sănătății: „O echipă formată din inspectorii dr. S.H. și M.C., aflată pe teren într-un control, a fost oprită din activitate telefonic de către doamna director, solicitându-l prin apel direct pe doctorul S. la sediul D.S.P. Timiș de pe strada N. Lenau Nr. 10, sediul administrativ și al conducerii, pentru verificarea unor dosare de tratament în străinătate, care nu aveau niciun grad de urgență care să determine întreruperea controlului”. Ce s-a întâmplat mai departe: inspectorul rămas singur în acțiunea de control a fost retras de pe teren, “nemaifiind îndeplinite condițiile legale pentru desfășurarea controlului”.

N-a fost singurul caz de acest gen. S-a întâmplat și ca directorul interimar să îi solicite telefonic coordonatorului activității SCSP să trimită inspectori pentru a participa la o acțiune de verificare a parcurilor din municipiul Timișoara în cadrul unei comisii mixte înființate prin ordin al prefectului, doar că această “convocare” s-a produs cu 30-40 de minute înainte de demararea acțiunii în sine. Ca atare, inspectorii A.F. și M.L. au fost retrași de pe teren, obligați fiind să-și întrerupă activitatea de control pe care o desfășurau, și și-au primit noile dispoziții telefonic, direct de la directorul interimar.

 

Pe unde s-o fi rătăcit Corpul de control al ministrului sănătății?

Memoriul adresat ministrului sănătății se încheie astfel: “Lipsa acută de experiență privind activitatea D.S.P. Timiș a doamnei director, imixtiunea total neavizată în activitatea S.C.S.P. Timiș, lipsa comunicării, atitudinea fata de <subaltern>, oameni cu mulți ani de experiență profesională, face ca activitatea în cadrul D.S.P. Timiș și implicit în cadrul S.C.S.P. Timiș să fie extrem de dificilă”.

Răspunsul din partea Corpului de control al ministrului sănătății a venit după o lună de la expedierea memoriului, în 27 septembrie 2022, și suna astfel: “Vom avea în vedere efectuarea unei acțiuni de control la Direcția de Sănătate Publică Timiș, cu privire la aspectele sesizate, care intră în aria de competență a Ministerului Sănătății”.

Au trecut aproape opt luni de la acel moment și echipa de control n-a mai ajuns la Timișoara. Între timp, în 21 aprilie 2023, directorul interimar al DSP Timiș îi transmitea urarea “La mulți ani minunați, Alexandru!” unuia dintre cei șase secretari de stat la Ministerul Sănătății, timișoreanul Alexandru Rogobete.
Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

CITEŞTE ŞI: Ziarul „Renaşterea bănăţeană” poate fi cumpărat, începând de astăzi, şi în magazinul Inmedio din Kaufland – Calea Şagului


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

54 thoughts on “Șefa unei instituții publice din Timișoara are o fixație cu care și-a înnebunit subalternii și stilul “încurcă-lume” ca mod de lucru

 1. Este îngrijorător faptul ca, oricâte semnale au fost trimise la București, nu s a luat nicio măsură și este lasata în continuare sa distrugă Direcția și angajații acesteia. Se poarta mizerabil cu subalternii. Recomand teste psihologice trimestrial celor în funcții de conducere, obligatoriu prin lege. Poate va urma… și partea a III A…

 2. Foarte bine aleasa si poza.
  Se vede ca d-na are o atitudine umila fata de sefi. Si atunci rabufneste pe angajati. Meschin personaj.

 3. Nu are nici o competenta prevazuta de lege ca sa coordoneze inspectia sanitara.
  Orice imixtiune de a face sau a nu face un control, sau modul in care sa se faca controlul la indicatia unui director executiv intra in sfera penalului.

 4. Anul trecut în interiorul DSP Timiș se vehicula un nume care să preia frâiele acestei instituții, jurist cu experiență în sistemul medical din oraș, implicat atât în activitatea de calitate în domeniul sănătăţii, cât și în activitatea juridică în cadrul unor proiecte de sănătate publică și cu fonduri europene, însă a fost aleasă aceasta capodoperă înfumurata și lipsita de orice bun simț și respect fata de colegi! Poate Ministerul Sănătății va alege să numească un om competent și calificat, dacă nu imaginea acestei instituții va fi pătată de aceasta persoană…

 5. Era vorba de juristul de la Spitalul Județean Timișoara… Păcat ca nu l-au numit pe el sau o alta persoana calificata… Au ales cea mai mare încurcă lume

 6. Si eu care credeam ca in cuprinsul stirii vine si anuntul „si-a depus demisia de onoare!” dar cum sa imi treaca prin minte asa ceva daca ea actioneaza in continuare in modul ei ilegal?!

  Din cauza unora ca ea merge Romanica noastra cum merge…..

  P.S: sunt convinsa ca maine iar va fi furtuna la dsp asupra celor angajati

 7. In toata istoria directiei sanitare nu a existat o perioada mai neagra ca acum. Sunt in perioada prepensionabila dar nu am trait o asa perioada stresanta cum exista acum, cu note interne dictatoriale, cu „indicatii pretioase” catre noi medicii, ca pe vremea lui Ceausescu, care se pricepea la tot si la nimic.
  Facem apel catre organele cu raspundere, care numesc directori de institutii deconcentrate, varugam scapatine de aceasta directoare care are in ADN, rautate si satisfactie de a jigni si de a semana discordie si ura.
  Va multumim.
  Colectivul de cadre medicale.

 8. Florentina fata draga nu actiona cand ai stari de panica! Degeaba ai sters de pe FB mesajul de felicitare adresat lui Alexandru Rogobete, cine trebuia sa vada a vazut iar tu trebuie sa-ti asumi faptul ca l-ai indus in eroare cu toate minciunile tale! Greseala de strategie. 🙂

 9. Ok, a reaparut mesajul, m-am linistit. Pana aici totu’ bine. Acuma ia uita-te tu in DSM, banuiesc ca stii ce este ca doar esti la conducerea unui DSP, are si traducerea in limba romana si cauta la bipolar disorder si poate o sa ai un aha moment 🙂

 10. Poate daca s-ar pune pe perete si chestii de genul si eventual si citit si repetat de cinspe’ mii de ori, poate am reusi sa invatam cum sa ne comportam cu angajații: “Leadership is a combination of strategy and character. If you must be without one, be without the strategy.” – U.S. Gen. H. Norman Schwarzkopf
  sau
  “Great leaders are almost always great simplifiers, who can cut through argument, debate and doubt to offer a solution everybody can understand.” – Gen. Colin Powell, former U.S. Secretary of State

 11. Sa fie blestemat cel sau cei care au numito pe incompetenta asta in fruntea DSP Timis, unde au fost in anii trecuti pana un 2020, numai oameni pregatiti profesional. Acum este un haos de nedescris. Ne-au plecat in jur de 12 colegi bine pregatiti la alte institutii din cauza acestei directoare catastrofale, institutii care acum ne transmit ca au castigat profesionisti adevarati. Aceasta directoare a demolat DSP Timis prin comportamentul ei față de colegi.
  Speram ca Dumnezeu sa faca drrptate si sa ne scape de asemenea persoana malefica.

 12. Florentino stii tu ce am eu pe noptiera?? Nu, nu stii dar iti spun eu dimineata, la cafea.Povestim aici de ceva despre care cu siguranta nu esti prea mandra si sigur nu vrei sa se afle.Vorba aia, daca tot vrei sa fii vedeta, te facem noi! Somn usor!

 13. Cu cât ești mai prost și nepregătit,cu atât ai șanse mai mari de promovare!!!! Este tot mai evident,dovada fiind sutele de facultăți particulare! Ai carte,ai parte nu mai este valabil,cartea fiind înlocuită cu banii!!!!!

 14. Sa fie blestemati si cei care o sustin in coninuare in functie pe aceasta directoare incompetenta., care nu aduce nimic bun ptr bunul mers al institutiei, decat tensiune si rautate.
  Colegii de la UVT si DGASP si au facut cruce si au multumit cerului ca au scapat de ea ptr ca la fel a facut si la ei.

 15. După tentativa de trucare a concursului, credeam că demisionează.
  Mare caracter. O mincinoasă și o nesimțită,

 16. ‘neata Flore, cum ai dormit? Chestia de pe noptiera o lasam pentru mai tarziu, chiar si pe mine m-a surprins! Daca tot vine Alexandru al tau in Timisoara pai sa te ia cu el la minister sa aiba si el parte de fabuloasele tale crize de isterie cand dai din picioare si din maini, ameninti si jignesti pe toata lumea tu fiind o nulitate absoluta! Sa vedem cu se descurca cu tine cand isi va da seama ca nu intelegi sensul unei fraze si nu esti capabila sa te exprimi coerent atat verbal cat si in scris! Sa-i spui si lui ca stii tu cum sta treaba la minister, ca ai venit sa schimbi sistemul…. Ma gandesc ca te si vezi schimbandu-l din functie pe Rafila! Apropos da’ de concluziile auditului desfasurat anul trecut in noiembrie mai stii ceva??? Ca eu stiu! Si incearca sa faci diferenta intre spital si institut ca te-ai facut de ras, de fapt ai facut de ras lumea medicala din Timisoara cand ai tinut speech-ul cu ocazia semnarii, public, a documentelor privind IROT!

 17. Se pretinde a fi doamnă dar nu e decat o nispravita cu facultate platita, a carei licență, măcar licență să o fi luat la stat.o țață care își mințea familia cu lucrările pe care le are de îndeplinit, ca să poată sta la bârfe și să împrăștie minciuni.
  Asta e țara hoților şi mincinoșilor.

 18. Ca jurist este zero. Le consilia pe psiholoagele si asistentele din directie gresit. Bine, nici alea nu stiau prea multe de ajungeau la ea la consiliere.A ajuns acolo datorita tutelei directoarei Moni, care a si numit-o și in 4-5 proiecte cu fonduri. Nu a fost în stare să se prezinte și să câștige procesul pentru sporuri.

 19. Așa a învățat ea de la CJTimiș, cu cei care a lucrat. Secretarul, Agud, alții numai cu ea vroiau să discute. De la ei a învățat să manevreze concursurile.

 20. Cel mai slab și puțin pregătit director de instituție din județul Timiș. O misogină, o ipocrită, nu cunoaște noțiuni de bază despre respect și evident cu o parere foarte bine despre sine care e vecină cu patologia. Sper săplece cât mai repede de acolo pentru că deja face de râs județul și partidul.

 21. Știam că „Tibiscus” nu produce genii dar tu jurist și director, vorba vine, să ceri notă explicativă casieriei DSP, de ce trebuie duși banii statului cu mașina instituției la Trezorerie și nu se pot duce cu mijloc de transport în comun, plus să ai tupeul să ameninți cu plângere penală membrii auditului de la Ministerul Sănătății, veniți în control, denotă clar că habar nu ai pe ce lume ești! Astea le știe „Alexandru”?!

 22. E prea mult sa ceri unui ministru politruc sa ia masuri concrete pentru imbunatatirea modului de a lucra intr-o institutie din subordinea sa.

 23. Florentina este o persoana frustrată și complexată de faptul cum arată, de studiile facute pe bani pentru că nu o ducea mintea, de faptul că la modul concret și asumat prin semnătură nu poate gestiona o activitate, etc. E mai ușor verbal , ca apoi să spună că ea nu a spus așa ceva.
  Ea are nevoie tot timpul de validare și apreciere, chiar dacă e negativă. Și la fostul loc de muncă, și la actualul (sper fost) loc de muncă are cercul ei de aserviți, de Getuțe – suport pentru bârfe.
  Nevoia ei de a ieși în evidență, de a avea dreptate și de a ise da dreptate se manifestă clipă de clipă, ci nu periodic.
  La protecția copilului a ajuns datorită lui Monica, care avea copilul în clasă cu cel al ei. Fiind cunoscute datorită acestei situații din gimnaziul copiilor, Moni a adus-o ca să controleze mai bine serviciile din subordine, cărora le-a impus să o asculte.

 24. Va rog frumos sa incetati cu denigrarile asupra unor persoane care au facut totusi ceva pentru judetul Timis. Incercati si voi sa va gasiti alte subiecte.

 25. Va rog sa incetati cu denigrarile asupra unor persoane care au facut totusi ceva pentru judetul Timis ( spitalul IROT). Daca fiecare dintre noi, am incerca sa fim mai buni, poate am trai intr-o lume mai buna.

 26. Stimati colegi, e momentul sa mai amintim alte ispravi ale inconfundabilei directoare.Sa discutam despre avizele date „pe sub masa” sau despre deplasarile la Bucuresti, pe bani publici, a doamnei director insotita de una doua acolite care nu aveau nicio treaba acolo, deplasari in care pentru cateva ore petrecute la minister sau ea stie unde era nevoie de cel putin doua nopti la hotel pentru fiecare persoana plus avionul sau despre contractarea unei firme de avocatura pentru reprezentarea institutiei in instanta chiar daca are serviciu juridic unde nu a facut nimic ca sa angajeze un jurist cu drept de practica doar a desemnat o oarecare persoana care chiar daca a terminat dreptul nu are calitatea sa semneze documentele institutiei.La momentul semnarii contractului nu a avut banii necesari alocati si nici aprobarea ministerului decat pentru o singura speta anterioara, respectiva firma fiind totusi platita din bani redirectionati numai ea stie de unde si cum (deturnare de fonduri) Sa mai amintim si despre evaluarile facute angajatilor care, dupa ce au trecut pe la doamna directoare, arata ca un extemporal corectat cu pixul!! Nu exista motivarea schimbarii calificativelor, a notelor, nu se respecta nimic din procedura de evaluare ba mai mult dupa ce s-au depus contestatiile formulate, pe buna dreptate de angajati, doamna directoare a solicitat in scris ca doreste sa o ia de la zero adica sa primeasca din nou evaluarile nemazgalite de ea si probabil de data asta sa faca ceea ce scrie in lege.Nu mai conteaza ca a trecut termenul dat de ANFP 31.03.2023 pentru incheierea procesului de evaluare a functionarilor publici, nu mai conteaza nimic.Doamna a facut un ghiveci din tot si acuma se gandeste cum sa repare.Aceasta doamna, jurist de profesie, nu respecta nicio lege, regulament, norma.Pe langa presiunea psihica care o exercita permanent asupra personalului din subordine aceasta doamna „conduce” institutia dupa reguli inventate de ea, nu realizeaza ca DSP nu este sufrageria ei si ca, cu toata sustinerea pe care o are sau nu, mai de vreme sau mai tarziu tot ceea ce face se va intoarce impotriva ei.Ca asa este viata! Semeni vant culegi furtuna!

 27. Vă rog să citiți cu atenție fotocopia documentului dat ca exemplu de greșeli gramaticale făcute de marea conducătoare și anturajul aferent!!!
  O dispoziție de înlocuire a unui coordonator în perioada absenței acestuia, CU 4 OAMENI!!! Doi coordonatori, repartizați fiecare pe câte un compartiment plus 2 locțiiitori ai acestora!!! Halucinant! Unde dracu ați mai văzut așa ceva?! Este ilegal! Cum au fost semnate actele pe perioadele respective?! Care din ei și în ce calitate le-a semnat?! Cum? Este fals în acte și abuz! Orice act, de orice natură, semnat de acești oameni este nul! Nimeni nu a sesizat acest aspect?!! Marea conducătoare nu numai că habar nu are despre prevederile legale (ea fiind juristă cică) dar mai și inventează legi după cum îi tună capul!
  Cum dumnezeu de mai este în funcție un asemenea personaj?!

 28. O întrebare am și eu în calitate de simplu cetățean: citind toate enormitățile expuse aici despre această conducătoare de instituție a statului, persoana care este vehiculată că ar susține-o, este conștientă pentru ce catastrofă își pune obrazul?!

 29. Vasile de ce te ascunzi sub numele asta cand de fapt te cheama Cornelia Bubatu si esti purtatoarea de cuvant doar a directoarei nu a noastra a colegilor tai de fapt.
  Lasa dulcegariile. O sa se schimbe in curand conducerea, si ce o sa faci atunci ? Treci in barca cealalta ?
  De fapt asa fac oltenii…..se schimba…..cum bate vantul.

 30. Calin esti tare, dar sa sti ca tot ce arati tu aici foarte corect, intra in competenta DNA, care vad ca ignora toate infractiunile acestei directoare cu un tupeu de nedescris, inconstient, unii spun ca ar ține chiar de domeniul psihiatric.

 31. Contabila..mai bine te-ai apuca sa faci un bilanț sau o balanță, sa nu generalizam numa la olteni, vântul bate și dintr-o parte și din alta..

 32. Pe subiect: frunzărind evenimentele medicale din Timis, hop dai peste ce nu te aștepți!!!
  Poze pe facebook-ul celor de la TSD Timiș cu întâlnirea de ieri , Team Med Summit . Până aici totul ok, personalități publice, prefect, secretar de stat în Ministerul Sănătății , întâmplător fix cel amintit în acest articol(sic) și bineînțeles somități din lumea medicală Timișoreană, dl. prof. Săndesc, Bîrsrșteanu, dna. Lăzureanu și alții!
  Și la poze, printre tinerii cărora li se insuflau sfaturi privind direcția în viață ce să vezi, starul DSP -ului Timiș, marea , extrem de eficienta și competenta directoare!!!
  Ce dumnezeu căuta acolo acest personaj, greu de spus. Sigur nu a fost chemată, cu atât mai puțin ca să fie dată ca exemplu în viață tinerilor, că dacă acesta este modelul de urmat, ne-am dus toți dracului!
  Probabil s-a dus să încerce să dreagă busuiocul, să se plângă lui Alexandru”, cât de oropsită este ea și ce geniu neînțeles și vizionar este și că toți angajații DSP-ului, oameni cu mulți ani de experiență, sunt niște răutăciioși, niște sabotori ordinari și niște proști incapabili să înțeleagă viziunile ei mărețe de a schimba lumea!
  Câtă nesimțire, lipsă de caracter și tupeu ordinar să ai, să te afișezi neinvitat la un eveniment cu care nu ai nici o treabă, tu fiind cel mai prost exemplu posibil, de urmat pentru acei tineri?!
  Penibilă ca întotdeauna!

 33. Darth Vader, hotarestete in ce parte te situezi. Ai fost primul la comentarii. Cu un comentariu pertinent. Acum vad ca te ai sucit.

 34. Pentru Vasile/Vasilica: sa lamurim si partea cu IROT ul; concret, ce a facut in directia asta Florentina?? Conjuctural a semnat documentatiile intocmite de o echipa de specialitate care cu adevarat a lucrat (un asemenea obiectiv finantat si din fonduri europene, documentatia care sta la baza lui trebuie sa respecte la virgula anumite standarde si nu, nu poti sa gresesti) si asta nu doar de cand a venit ea pe post de directoare.Stim cine si de ce a intarziat „hartiile” pentru implementarea obiectivului dar asta este alta discutie si nu e cazul acum.Du-te tu in fata oamenilor care au lucrat efectiv si spune-le ca directoarea a facut IROT-ul, mai mult du-te tu in fata dlui prof.Sandesc si spune-i asta! Poti??? Tie ti-a placut prestatia directoarei la semnarea contractului de finantare impreuna cu ministrul? A minimizat tot, nu a fost in stare sa tina un discurs in care da, avea ce sa spuna legat de IROT.Lugojul si Aradul ne-au dat clasa la modul la care au vorbit reprezentatii lor! Ca sa intelegi mai bine fa un exercitiu de imaginatie si presupune ca ai un proces oarecare legat de tine, copiii tai sau cine vrei tu.Ai avea incredere sa-l lasi pe mana lui Florentina sa te/va apere? Fii desteapta si gandeste!

 35. Nu uitați de ,,fratele ,,DSP Arad ,cu funcționar din Casa de asigurări Arad – director Domsa Gheorghe și Cosma Angela cu Cosma Elisaveta din Vladimirescu – funcționarul care a obținut nota trei la examenul anual de evaluare ,,TRANSFERAT ,,la DSPArad pe post de director,acolit politic a PSD ,Irimie Cecilia

 36. Ave Cleopatra, pardon Florentina muritorii te saluta! Hai ca te-am lasat sa-ti faci numarul cu Alexandru al tau, banuiesc ca l-ai innebunit de cap ca tu esti neprihanita, ca vrei doar sa lucrezi dar nu ai cu cine si noi suntem de vina pentru tot si asta asezonat cu cateva lacrimi sa fii mai credibila.Cum mama naibii a functionat DSP-ul asta pana nu ai aparut tu?? Ai intors totul cu susu-n jos, muti oamenii de la un serviciu la altu, inventezi tot felul de posturi faci o gramada de tampenii dupa cum te duce capul nu legea.Cati oameni au plecat din institutie din cauza ta?!Mai femeie. cum sa duca casiera institutiei banii la Trezo cu tramvaiul??? Cum vine asta, mai trage si o tura prin piata face ceva cumparaturi si dupa merge sa-i depuna!Revino-ti! Banii se duc cu masina DSP-ului ca-s ai statului nu ai tai si asa e peste tot pur si simplu.Stii, masinile alea nu sunt acolo doar sa te plimbe pe tine (de ce nu stii sa conduci) dar asta este alta discutie.Si nu mai ameninta personalul care mai incearca sa respecte legea si sa nu fie de acord cu tine ca-l „detasezi in Calarasi”! Vezi ce faci de luni incolo (asta daca vii la serviciu) ca eu stiu, asta e treaba mea, sa stiu!Cineva trebuie sa-i apere si pe cei care chiar isi vad de treaba asa cum pot cu tine directoare.Si ce ai cautat tu vineri seara la TIM MED SUMMIT 2023 ca nu am vazut ca DSP-ul sa fie invitat in mod oficial.Ca daca era oficial pagina de FB a DSP-ului era plina cu poze de la eveniment.Fix asa cum ai facut cand a fost ziua modiala a sanatatii iar tu te-ai gandit sa mergi in vizita oficiala sa vezi legume si fructe bio; ok nu ca asta nu e important pentru sanatate dar totusi cred ca era mai potrivit sa mergi la vreun spital sau ceva in genul asta.Sa revenim la evenimentul de vineri seara, cam unde te vezi tu printre cei care au fost acolo?Ca te-ai amestecat printre copii in sala si erai cam pierduta asa.Ce ai inteles tu din ce s-a discutat acolo mai ales ca flip chart-urile erau in engleza?Florentino ai gresit la cum ai procedat din primul moment in care ai pus piciorul in DSP.Nu ai avut nicio expertiza in domeniul sanatatii publice si nu ai vrut sa inveti nimic, oamenii au fost dispusi sa-ti arate dar ti-ai batut joc de ei cat ai putut tu.DSP-ul asta functioneaza si se conduce pe baza unor legi si nu, nu pe baza codului penal pe care-l tii pe birou ca sa intimidezi angajatii.Pe baza lui ala o sa raspunzi tu cand te vor intreba unii altii de sanatate ca totusi avem un corp de control o curte de conturi chiar si un dna care pana la urma tot o sa ia atitudine oricat au incercat sa se faca ca nu vad.Si stii, nu prea am vazut pe nimeni pe aici care sa te apare mai mult se scriu despre tine niste lucruri incredibile.Iar cu povestea cu IROT-ul lasa-o mai moale, chiar daca faceai tu singurica tot asta nu iti da dreptul sa jignesti oameni sa ameninti sa minti.Da stiu in capul tau esti one woman show dar doar tu crezi asta.Ne vedem maine iubita! Pa
  p.s. intentionat am scris cu greseli de toate felurile, ne vreau sa-ti rapesc placerea de a le corecta

 37. Așa cum se știe dna a avut o pedepsească disciplinara cu diminuarea drepturilor salariale cu 5 % pe o perioadă de trei luni in anul 2021,dar a rezolvat- o prin transfer ,nu in justiție
  Dna Radu Florentina- Georgeta nu ar avea dreptul de a ocupa o funcție de conducere și ar trebui sa va întrebați cum de s- a întâmplat ,cum de a fost un singur memoriu ,funcționarii cum de nu au acționat în justiție ?

 38. A mai fost încă un memoriu de la altă persoană, care arată aspecte și mai grave legate de banii statului! A primit același răspuns: vor veni, vor cerceta, au uitat să mai apară!

 39. Juristul competemt s-a transferat la Locala. 😄
  Și cealalta directoare e bolnava de vreo 3 luni. 🙃
  Vai si amar de bietii DSP-isti.

 40. Sorina:))) ai un like de la mine. Trăiască libertatea de exprimare.
  ”Politica se presupune a fi, ca vechime, cea de-a doua meserie din lume. Am ajuns să îmi dau seama că se aseamănă foarte mult cu cea dintâi.” – Ronald Reagan

 41. Multumesc multumesc! Ba baiatule ba, am innebunit cu totii! La asta sa-i pui xanax-ul in cafea in fiecare dimineata sa stea potolita si tot degeaba! Cum sa mergi tu in birourile oamenilor si sa le impui sa-si ia icoanele florile de acolo ca asa vrei tu!!! Daca eu lucrez mai bine cu pestele in acvariu in fata mea care e treaba ei?! Sa te iei de crezul oamenilor e mult mult prea mult. Casa de nebuni, nu alta!

 42. Noi ne exprimam aici, comentam vrute si nevrute, ne consumam…..si ea ce face ?….pregateste o petrecere in 9 iunie. Daca era in 7 iunie era exact la un an de la aterizarea ei in DSP ca director executiv.
  Tare nu ?
  Invitatia la chef o gasiti pe grupul DSP, de pe whatsapp. Asta inseamna sa fi smechera si mafioata.

 43. Marius las-o sa faca! Problema nu e la ea, stie toata lumea cat o duce capul, problema e la minister unde da se stia de anul trecut ce face. Corp de control oprit sa vina sa verifice, audit trimis totusi de minister unde s-a scris negru pe alb ce se intampla dar concluziile inca se lasa asteptate. Asa de frumos se poate rostogoli stirea asta in favoarea PNL doar putina atentie trebuie. Uite pe cine sustine PSD!

 44. Dacă nu îl aduce pe Rafila la petrecere, tot degeaba. Eventual sa îl pună pe scaun în mijlocul încăperii și în jurul lui sa danseze unele doamne. Și sa arunce cu petale de trandafiri roșii în el.

 45. Pentru Alexandru e mai potrivit DJ Rogobobo feat Tina Florentina “ Our secrets” dedicatie pentru colectivul DSP! Nu ne plictisim

 46. Mda, sunt lucruri care nu se schimbă niciodată în istoria omenirii. Cum deturnezi atenția maselor de manevră?! Pâine și circ!

 47. Gata ? S a terminat totul ? Mergem mai departe asa ? Ne pregatim de petrecere ? Asra a fost tot ?
  Bine, Ne multumim cu atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *