Șef din poliție, sancționat disciplinar după ce ar fi înjurat un subaltern

politia arad 1

Povestea datează din iunie 2018, însă sancțiunea disciplinară a venit doar acum. Ca orice poveste și aceasta are două variante.

Totul ar fi pornit de la mai multe percheziții domiciliare efectuate de Poliția Pecica împreună cu alte structuri pe raza orașului menționat. Descinderile s-au soldat cu confiscarea a 134.000 de fire țigarete.

CITEȘTE ȘI: Românul Tudor Simionov a murit, la Londra, apărând prinţi arabi și milionari la o petrecere VIP „sălbatică”, în care „totul era permis”

După percheziție, unul dintre polițiștii din Pecica, participant la acțiune, s-a prezentat la sediul IPJ Arad, unde s-a întâlnit cu superiorul său, comisarul șef Nicolae Bătrân.

Întâlnirea s-a soldat, potrivit celor susținute de polițist, cu mai multe injurii aduse la adresa sa de către adjunctul IPJ Arad.

Polițistul din Pecica a întocmit un raport și l-a înaintat mai marilor MAI în care descria următoarea situație: „În data de 09.06.2018, ora 12.40, am efectuat împreună cu alte structuri de poliție trei percheziții domiciliare într-un caz de contrabandă.

CITEȘTE ȘI: Vine gerul Bobotezei. Un val de aer polar aduce temperaturi de -16 grade, în România

În urma perchezițiilor au fost confiscate un număr de 134.000 fire de țigări. Activitatea a fost finalizată sâmbătă, în jurul orelor 19.00. În data de 10.06.2018, orele 08.20, m-am deplasat la sediul IPJ Arad unde urma să fie discutată situația operativă pe linie de rutieră, moment în care m-am întâlnit cu cms. șef Bătrîn Dorin, de față fiind și comisar şef Goilean Dorin”.

Polițistul continuă în raportul său: „Când m-am întâlnit cu cms. șef Bătrân Dorin acesta a început să-mi reproșeze că nu i-am raportat despre desfășurarea perchezițiilor, moment în care a început să-mi adreseze injurii”. Contactat telefonic, polițistul din Pecica nu a dorit să comenteze situația, îndrumându-ne înspre purtătorii de cuvânt ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

În urma raportului înaintat de polițist, potrivit informațiilor pe care le deținem, adjunctul IPJ Arad, comisar șef Nicolae Bătrân a fost sancționat disciplinar, recent, cu „diminuarea drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinită cu 5 – 20% pe o perioadă de 1 – 3 luni”.

Așa cum am menționat, orice poveste are două versiuni. În cea de-a doua versiune se vorbește despre faptul că polițistul avea obligația de a-și anunța superiorul – în acest caz Nicolae Bătrân – despre percheziția pe care urma să o desfășoare, lucru care nu s-a întâmplat.

Întrebat de superiori despre perchezițiile de la Pecica, adjunctul IPJ Arad nu ar fi știut ce se întâmplă, iar de aici totul a degenerat, scrie aradon.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns