Se scumpește cafeaua la pahar de la aparatele automate

cafea de la automat

Automatele de cafea şi sandvişuri de la orice colţ de stradă nu vor mai fi cea mai ieftină variantă pentru gustarea de prânz. ANAF le-a pus gând rău comercianţilor, aşa că aparatele trebuie dotate cu case de marcat, pentru a putea oferi bon fiscal.

CITEȘTE ȘI: Încă o fabrică își închide porțile. Sute de angajaţi, în pericol să fie disponibilizaţi

Legea i-a luat pe nepregătite pe distribuitori, care spun că nu au o soluţie tehnică pentru a implementa noul sistem. În lipsa unui control strict însă, regula va face ordine printre afacerişti, atrag atenţia specialiştii.

Plăteşti, primeşti bon fiscal. O regulă de bază în comerţ, care va trebui aplicată, în cele din urmă, şi în cazul automatelor de cafea, gustări şi băuturi răcoritoare. Termenul de patru luni pentru implementarea noilor sisteme de fiscalizare pare însă imposibil de respectat, conform observator.tv

În momentul de faţă, în România există 80.000 de astfel de aparate, care în prezent nu suportă o casă de marcat. Aşa că operatorii trebuie să găsească o soluţie. Puţin probabil ca acest lucru să se întâmple până în decembrie, spun specialiştii.

Dacă astăzi ai vrea să dai curs legislaţiei nu poţi. Dintr-un motiv foarte simplu: nu există de vânzare case de marcat care să fie exact ceea ce trebuie pentru acele aparate. Încă nu se ştie cum va trebui să arate şi ce va trebui să facă o casă de marcat – Alen Mihai, comerciant case de marcat

Cert este că automatele au apărut în tot mai multe locuri din ţară. O analiză mai veche arată că, într-un singur an, românii lăsau în ele 14 milioane de euro.

Până la urmă, toată lumea trebuie să plătească impozitele şi taxele cerute de lege. În domeniul aparatelor ăstora de vanding machines, situaţia este oarecum neclară. Nu este clar în momentul de faţă cum sunt fiscalizate aceste maşini, probabil că ar trebui să existe, dacă ele au fost autorizate – Gabriel Biris, specialist în fiscalitate

Pentru că vor apărea cheltuile cu noile case de marcat şi contracte de mentenanţă, produsele vândute la astfel de aparate s-ar putea scumpi, avertizează specialiştii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Se scumpește cafeaua la pahar de la aparatele automate

Lasă un răspuns