Încă o fabrică își închide porțile. Sute de angajaţi, în pericol să fie disponibilizaţi

Chiar dacă este singura unitate de producție de acest fel din țară, fabrica își incetează activitatea. Motivul invocat de conducerea companiei este creșterea prețului la o materie primă absolut necesară în procesul de producție.

CITEȘTE ȘI:  Produsele congelate, un adevărat pericol. Mai mult de jumătate dintre comercianți, descoperiți cu nereguli de Protecția Consumatorilor

Conducerea companiei Ciech România, deţinătoarea singurei uzine de sodă din ţară, anunţă că, începând cu luna septembrie, va opri producţia în unitatea din Vâlcea, sute de angajaţi fiind în pericol să fie disponibilizaţi.

Reprezentanţii societăţii cu capital polonez au informat vineri, printr-un comunicat de presă, că principalul motiv pentru care sunt nevoiţi să ia o astfel de măsură este majorarea preţului aburului industrial de către furnizorul CET Govora, societate aflată în insolvenţă.

„Până când compania va identifica o soluţie pentru aprovizionarea cu abur pe termen lung la nivelurile tehnice, în cantităţile şi la costurile corespunzătoare, Ciech Soda România este nevoită să demareze procesul de oprire a producţiei – instalaţiile vor fi oprite treptat începând cu 18 septembrie a.c., iar în perioada următoare vor fi păstrate în stare de conservare, pentru a evita o oprire ireversibilă. (…) Aburul industrial este o materie primă necesară pentru producerea sodei, iar preţul acestuia este o parte semnificativă a cheltuielilor de exploatare ale uzinei.”

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Încă o fabrică își închide porțile. Sute de angajaţi, în pericol să fie disponibilizaţi

  1. Aceste CET-uri au ramas cu tehnologie veche, in loc sa se modernizeze si sa creasca eficienta au ales sa creasca preturile pentru acoperirea pierderilor si a salarilor generoase. Daca se inchide fabrica respectiva vor avea un client in minus, sa-i vad atunci de unde-si mai iau salariile!

Lasă un răspuns