Se modifică tarifele de colectare a deşeurilor în Zona 0 a judeţului Timiş

Se modifică tarifele de colectare a deşeurilor în Zona 0 a judeţului Timiş

RETIM Ecologic Service S.A. împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri (ADID) Timiș informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari, persoane juridice și instituții publice) din Zona 0 a județului Timiș, că urmează să se modifice tarifele de colectare a deșeurilor municipale.

Modificarea tarifelor este determinată in principal de creșterea cuantumului salariului minim pe economie, de creșterea valorii tichetelor de masa, de creșterea costului de colectare a sticlei (datorata creșterii in anumite zone a numărului de clopote si/sau a frecventelor de colectare), de actualizarea cu indicele prețurilor de consum, precum si de creșterea tarifelor de preluare la Depozitul de deșeuri nepericuloase din comuna Ghizela (conform HCJ nr. 74 din 31.03.2021).

Propunerea de modificare a tarifelor unice pe categorii de utilizatori şi a tarifelor diferenţiate (rezidual si reciclabil) pentru colectarea şi transportul deşeurilor municipale şi a deşeurilor similare a fost avizată favorabil de către Consiliul Director al ADID Timiș, urmând să fie aprobate de către autoritățile deliberative a unităților administrativ-teritoriale din Zona 0 de colectare a județului Timiș, precum și de AGA ADID, în vederea aplicării noilor tarife.

Localităţile care aparţin Zonei 0 a judeţului Timiş sunt următoarele : Balinţ, Bara, Belinţ, Bogda, Boldur, Brestovăţ, Buziaş, Chevereşu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Lugoj, Nădrag, Niţchidorf, Racoviţa, Recaş, Sacoşu Turcesc, Secaş, Ştiuca, Topolovăţu Mare, Victor Vlad Delamarina.

Tarifele aplicabile pentru întreaga Zonă 0 Ghizela vor fi:

  • Pentru Persoane fizice , tarife exprimate în lei cu TVA

Tarif – populație

U.M

Tarif actual – LEI cu TVA

Tarif NOU – LEI cu TVA

Unic, din care

Rezidual

Reciclabil

POPULATIE URBAN

lei/persoană/lună

12.10

12.64

9.03

3.61

POPULATIE RURAL

lei/persoană/lună

4.13

4.31

3.08

1.23

  • Pentru persoane juridice – tarife exprimate în lei fără TVA

Tarif – persoane juridice

U.M

Tarif actual – LEI FĂRĂ TVA

Tarif nou – LEI FĂRĂ TVA

Unic, din care

Rezidual

Reciclabil

Agenți economici și Instituții Publice

lei/tonă

258.60

267.99

277.47

247.58


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Se modifică tarifele de colectare a deşeurilor în Zona 0 a judeţului Timiş

  1. Ca ce chestie sa platim in Timisoara de 3 ori mai mult decat in Giroc??? Ne fura astia pe fata. Si chiar daca vine masina de gunoaie reciclabile de doua ori pe saptamana tot e exagerat de mult.

Lasă un răspuns