Şcoala online afectează grav sănătatea copiilor. Probleme la coloana vertebrală, ochi, dar şi multe kilograme în plus

Şcoala online nu a afectat doar educaţia copiilor, ci şi sănătatea. Probleme la coloana vertebrală şi ochi, dar şi multe kilograme în plus. Cu asta s-au ales, după un an de şcoală în faţa calculatorului. Puţine şi înainte de pandemie, orele de educaţie fizică şi sport au dispărut total din rutină. Rezultatul se vede în cabinetele de fizioterapie. Numărul copiilor care ajung aici e de trei ori mai mare acum.

CITEȘTE ȘI: Scene de groază: Fost primar din vestul țării, găsit împușcat în casă chiar de propria soție

Alin Burileanu, fizioterapeut: Poziţiile lor fixe, lipsa activităţii sportive, bineînţeles, alimentaţia nesănătoasă te aduce foarte rapid la un terapeut.

Ultimul an a fost un dezastru pentru copii.

Obezitatea se stabileşte în funcţie de indicele de masă corporală. Kilogramele se împart la înălţimea înmulţită cu doi. Părinţii îşi pot da seama astfel dacă cel mic se apropie de limita maximă. Coloana poate fi observată mai uşor.

Alin Burileanu, fizioterapeut: Daca tricoul îi stă într-o parte, din start un umăr este mai sus, dacă cămaşa nu se închide pe mijloc şi se închide într-o parte.

Nu doar de probleme de postură, probleme ale coloanei sau obezitate au suferit copiii noştri în pandemie. Şcoala online a însemnat şi alt tip de probleme, mai exact, probleme oculare.

Un studiu recent arată că peste 30 la sută dintre părinţi se tem pentru sănătatea copiilor lor, din cauza orelor făcute acasă.

sursa: observator.tv


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns