Schimbarea vine prin implicare

gunoi grozavescu

Timișoara se sufocă de câteva luni sub maldărele de gunoaie care se găsesc pe fiecare stradă din urbe. Sătui să tot aștepte vreo reacție a conducătorilor acestui oraș de cinci stele, bănățenii se mobilizează zilnic făcând curat în jurul caselor ori a blocurilor.

CITEȘTE ȘI: Ungurii mai au de construit 15 km de autostradă până la granița noastră, dar nu au la ce să se conecteze

Uneori, totul pare să fie în zadar, pentru că, în multe locuri, a doua zi rampele de gunoi se refac. Și totuși, timișorenii nu renunță. Ei au organizat, pentru 2 martie, un eveniment la care sunt așteptate cât mai multe persoane. ”Dăruiește puțin din timpul și energia ta acestui oraș.

CITEȘTE ȘI: DOLIU în lumea modei: A murit Karl Lagerfeld, creatorul casei Chanel

Ne mobilizăm pentru a da Timişoarei frumusețea de altădată. Starea de normalitate se poate obține doar prin implicare directă, nu prin indiferență și nepăsare!

CITEȘTE ȘI: Bărbat înșelat la farmacie

Te-ai săturat de mormanele de gunoaie care zac nestingherite la fiecare colț de stradă, pe trotuare, în parcuri și peste tot pe unde mergi? Se poate să fie și altfel. Haideți să întâmpinăm primăvara așa cum se cuvine și să dăm startul la curățenie!

Sâmbătă, 2 martie, la ora 10, ne întâlnim în fața Colegiului Național Bănățean. Avem saci, mănuși și convingerea că putem schimba ceva.

Fii schimbarea pe care o vrei în lume!”.

Dacă prin această metodă se vor șterge câteva pete de pe fața acestrui mândru oraș, mai rămâne ca și reprezentanții administrației locale să se mobilizeze pentru a îndepărta focarele de infecție din jurul școlilor sau al altor instituții.
gunoi beethoven
De exemplu, pe strada Ludwig van Beethoven kilograme de gunoaie zac aruncate în preajma Colegiului Național Pedagogic ”Carmen Sylva” Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Scandal monstru la Eurovision. Favorita, Laura Bretan, ai cărei părinți provin din Lugoj, ar fi fost `scoasă din cursă` pentru declarațiile de susținere a familiei tradiționale

Pe strada Traian Grozăvescu, la ieșirea din această instituție școlară, crengile rezultate din toaletarea copacilor blochează trecerea pietonilor, inclusiv a copiilor care folosesc această ieșire din instituția de învățământ. Pe strada Mihai Eminescu alte gunaoie zac pe spațiul verde.

E drept, acolo deșeurile sunt abandonate în saci. Iată trei străzi învecinate, cu un element comun. Curățenia în oraș reprezintă o mare problemă și asta o știu toți timișorenii și o văd toți turiștii.

Puțină bunvoință, însă, din partea tuturor, ar duce la schimbarea la față a orașului. Se întâmplă la case mai mici, care pot fi luate ca exemplu.
curatenie peciu nou
În Peciu Nou, duminică, un localnic a mobilizat câțiva copii din localitate și toți au reușit, într-un timp record, să curețe parcul destinat celor mici.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *