Şapte posturi de conducere din învăţământul timişean, ocupate de persoane care nu au promovat concursul

Cu toate că iniţial cei care nu s-au prezentat la concursul pentru funcţiile de directori şi directori-adjuncţi de unităţi de învăţământ sau care nu au participat la competiţie nu aveau voie să mai ocupe asemenea posturi, o dată cu venirea noului ministru al educaţiei, Pavel Năstase, lucrurile s-au schimbat.

El a transmis inspectoratelor şcolare o notă de derogare de la metodologia privind concursul pentru ocuparea funcţiei de director, care permite celor care au picat examenul sau care nu s-au prezentat să fie repuşi în funcţie. La ora actuală, la nivel naţional, un număr de 502 directori şi directori-adjuncţi de şcoli au fost numiţi prin detaşare, aceştia nepromovând concursul sau nu s-au prezentat la acesta.

În judeţul Timiş, patru unități de învățământ din Timiș au directori -adjuncți numiți prin detaşare. Aceştia nu s-au prezentat la concurs sau nu l-au promovat.

Astfel, la Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae” a fost numită în funcţie aceeaşi persoană care a ocupat funcţia de director-adjunct până la organizarea concursului. Aura Danielescu, inspectorul şcolar general, a purtat discuţii cu mai multe cadre didactice în vederea găsirii unei soluţii optime, însă persoanele nominalizate nu şi-au dat acordul pentru numirea în funcţie. Ca urmare, din partea unităţii de învăţământ s-a primit propunerea de a rămâne în funcţie aceeaşi persoană.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Făget.

De asemenea, la Școala gimnazială nr. 12 din Timișoara a fost numită aceeaşi directoare-adjunctă care era şi înainte de concurs. La prima solicitare a inspectoratului şcolar, unitatea de învăţământ nu a trimis nici o propunere, motivând că nici un cadru didactic nu și-a dat acordul pentru a fi numit în funcția de conducere. Noul director numit în funcție, care provine de la o altă unitate de învățământ, a propus ca directoarea-adjunctă care a ocupat funcția până la concurs să completeze echipa managerială.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat la Școala gimnazială din Satchinez. În ceea ce-i priveşte pe directorii de unităţi de învăţământ din Timiş, au fost repuşi în funcţie cei de la Parţa, Criciova şi Bara. Ei nu au participat la examen pentru că nu îndeplineau criteriile necesare.

Ministrul educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că 2.346 de posturi de director şi 1.136 de director-adjunct rămase vacante în urma concursului vor fi ocupate temporar, de persoane „detaşate în interesul învăţământului”, iar până la data de 14 august 2017 va fi organizat un nou concurs.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns