Salteluța pentru pătuțul bebelușului, o alegere ce impune atenție sporită

saltea bebelus

Prima provocare a părinților este alegerea unui pătuț potrivit pentru copil, iar salteaua care să se plieze pe nevoile nou născutului urmează imediat după. Cei mai mulți se orientează după un pat care vine deja dotat cu saltea, cu toate că nu întotdeauna se fac asocierile cele mai reușite. Preferabil este ca astfel de achiziții să țină cont de ceea ce recomandă experții, producătorii care știu deja care sunt standardele de siguranță și calitate în care produsele trebuie să se încadreze.

Totul pornește de la calitate, desigur. Nu este lăsat pe ultim loc nici prețul unei saltele, de fapt acest criteriu ocupând de asemenea loc fruntaș în lista de priorități de urmărit. Pentru că somnul este indispensabil și aproape continuu în primele luni din viață ale copilului, se cade ca salteaua pe care va petrece timpul să se preteze și anumitor rigori. Pe termen lung, aceasta va fi cu impact nu doar asupra siguranței și sănătății micuților, ci și a capacității de învățare, a memoriei.

Somnul bebelușilor în primii ani din viață

Programul de somn al copiilor în primii ani din viață este aproximativ același. Astfel, în primele 2 luni, până la 18 ore din 24 acesta va dormi. Continuă apoi cu somn constant până la 16 ore, care ajung la 14 ore în jurul lunii a șasea. Orele din zi pe care copilul le doarme scad odată cu creșterea. Ideea în acest context este că va petrece o foarte mare parte din timp în pățut.

Sănătatea copilului și implicit calitatea somnului în tot acest timp vor depinde de patul în care doarme și de salteaua folosită. Cu privire la saltea, alegerea ei neapărat trebuie axată pe cateva criterii. Mărimea este prima de amintit aici. O saltea mărimea 12 pentru patuţ este perfectă, la concluzia aceasta au ajuns cei mai mulți părinți. În fapt, aceasta trebuie să se potrivească întotdeauna exact cu dimensiunile patului, respectiv distanța dintre cele două trebuie să fie de puțin mai mult de 2 degete. O saltea prea mică poate reprezenta un risc de sufocare.

Fără niciun fel de excepție, salteaua trebuie să fie omologată. Spre exemplu, o saltea realizată din fibre naturale va veni mereu însoțită de Standardul Global pentru Textile Organice. Dacă acesta lipsește, produsul ar trebui să ridice semne de întrebare.

Un alt aspect care trebuie urmărit vizavi de această achiziție este grosimea saltelei. O adâncime de cel puțin 13 cm este de preferat, astfel încât bebelușul să poată dormi într-o poziție corectă.

Pentru că și fermitatea saltelei este un criteriu important de avut în vedere, Nichiduță – magazin online pentru părinți – recomandă produsele care prezintă o fermitate optimă. Nicidecum un model mai moale nu este de preferat, pentru că acesta înseamnă din start risc de sufocare. În principiu, un model care va reveni la forma inițială după ce este apăsat cu mâna este potrivit.

Despre cum ar trebui să mai fie o saltea potrivită pentru bebeluși pentru ca somnul să fie sigur, sănătos și plăcut pot afla cei interesați și de pe blogul magazinului. O astfel de alegere trebuie făcută mereu responsabil, iar specialiștii se asigură că părinții dispun de soluții pliate pe bugete variate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *