Salariile mărite nu ajung până la sfârşitul anului într-o primărie din Timiş

Ca mai toate primăriile, și cea a unei comune timișene beneficiază de prevederile legii prin care angajații ei primesc salarii mărite. Până aici, la fel ca în alte locuri. Consiliul local a aprobat noile lefuri, care au ca plajă de mărime diferite niveluri cuprinse între minimul și maximul permis la rangul unității teritoriale, adică între 1.450 și 3.800 de lei lunar. Unele dintre remunerații au crescut cu doar zece procente, iar altele au fost dublate.

Citeşte şi: Patru persoane au murit într-un cumplit accident

Primarul comunei Iecea Mare, Liviu Tomulea, a declarat că, pe total, majorarea reprezintă circa 20 la sută. Organigrama aprobată pentru această administrație locală cuprinde 23 de posturi, din care două de demnitate publică. Trebuie precizat că doar un singur post este în prezent vacant. Așadar, una peste alta, 22 de persoane au fost bucuroase de aceste majorări, după ani de așteptare.

Toate bune și frumoase, însă bugetul local are prevăzut la capitolul de funcționare fondul necesar pentru plata salariilor în noile condiții doar pentru primele trei trimestre, al patrulea fiind descoperit.

Edilul local spune că va urma o rectificare bugetară și că speră să primească sprijin din partea ANAF și a Consiliului Județean Timiș, ca să poată fi achitate salariile din primărie și în ultimele trei luni ale anului.

Probabil că o astfel de situație se va regăsi în mai multe primării timișene, în special în cele cu bugete mici. Sustenabilitatea lefurilor mărite își va da, precum vedem, examenul în următoarele luni, când ceasul va arăta ora adevărului nu doar pentru bugetele locale, ci și pentru cel național.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns