S-a semnat contractul pentru reabilitarea Căii Stan Vidrighin

stan 1

Primarul Domnic Fritz și Emanuel Reitmaier, directorul tehnic infrastructură, Divizia Timișoara a Porr Construct, au semnat contractul de proiectare și execuție pentru reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale pe Calea Stan Vidrighin. Emanuel Reitmaier a făcut parte din echipele de implementare ale proiectelor de  infrastructură de referință ale companiei: Arad Bypass, Aeroportul din Oradea, Pasajul Cihei din Oradea, Lotul 4 din Autostrada Sebeș – Turda.

CITEȘTE ȘI: Încep lucrări de reabilitare a rețelelor de termoficare din Timișoara

„Proiectul de pe Calea Stan Vidrighin se ridică la 18 milioane de euro, iar la final întregul bulevard își va schimba înfățișarea, se schimbă liniile de tramvai pe ambele sensuri, se amenajează 10 stații de tramvai, se vor amenaja piste de biciclete. Peste 12.000 de mp vor fi alocați pentru spațiul verde, se va lucra și la rețelele din subteran și suprateran, care vor fi schimbate în totalitate. Proiectul este pe lista de rezervă la POR, dar l-am depus și pe PNRR, unde se caută proiecte mature și avem mari speranțe”, a declarat Dominic Fritz. „Suntem foarte bucuroși că am ajuns în această etapă și am reușit să câștigăm această lucrare de anvergură. Din punct de vedere personal este o  mulțumire că pot să particip la acest proiect, pentru că sunt absolvent al Universității Politehnica din Timișoara. Cu siguranță va fi un proiect de succes”, a declarat Emanuel Reitmaier.

Lucrările se vor face pe actualul traseu al Căii Stan Vidrighin, pe tronsonul dintre str. 1 Decembrie 1918 până în sensul giratoriu din Piața Gheorghe Domășneanu pe o lungime de aproximativ 1,8 kilometri. Scopul proiectului este reducerea emisiilor de carbon provenite din transport, promovarea şi îmbunătăţirea transportului public de călători în detrimentul folosirii autoturismelor proprii, reducerea prafului, a nivelului de zgomot și creșterea confortului şi siguranţei circulaţiei.

Investiţia vizează întreg ansamblul rutier şi liniile de tramvai (linie cale dublă) de pe Calea Stan Vidrighin având ca limite: intersecţia dintre Calea Stan Vidrighin și str. 1 Decembrie, cu racordare la str. Ștefan cel Mare pâna la Girația Gh. Domăşnean și prevede modernizarea tramelor stradale și reabilitarea liniei cale tramvai, a rețelei de contact, protecției catodice, lucrări de relocare și provizorate pentru branșamente și instalații gaze, termice, telecomunicații, energie electrică, iluminat public, apă-canal, piste pentru bicicliști, substație de transformare-redresare, organizare de șantier, lucrări edilitare subterane și supraterane.

Valoarea estimată a investiției a fost de 76.980.267,61 lei, fără TVA. Licitația a fost câștigată de Porr Construct cu o ofertă de 68,4 de milioane lei (68.469.369, 39 lei) fără TVA. Durata contractului este de 36 luni, din care șase luni de la data emiterii ordinului de începere, pentru elaborarea documentaţiei – faza de proiect tehnic; 30 de luni de la data emiterii ordinului de începere, pentru execuţia lucrărilor.  Rezultatele vor fi: linie cale dublă de tramvai – 1,81 km; carosabil reabilitat – 29.553,10 mp; trotuare reabilitate – 7.295,99 mp; piste pentru biciclete – 5.434,20 mp; spațiu verde – 12.679,80 mp; 10 stații de tramvai.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “S-a semnat contractul pentru reabilitarea Căii Stan Vidrighin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *