Încep lucrări de reabilitare a rețelelor de termoficare din Timișoara

retzel 4

Primăria Municipiului Timișoara începe executarea lucrărilor din cadrul proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II” Vor începe câteva lucrări, iar cele mai multe se vor face după ce se oprește furnizarea agentului termic. Se va lucra intens în această vară pentru reabilitarea și extinderea rețelelor pe 29 de kilometri. Primele lucrări vor începe din 15 martie în locațiile în care se pot efectua fără a întrerupe furnizarea agentului termic, astfel: pentru rețeaua de termoficare primară – Magistrala 2X Dn600, pe str. Traian Vuia între intersecțiile Vuia/Averescu și Vuia/Rebreanu; pentru rețeaua de termoficare secundară – în zona Punctului Termic 69, pe o lungime totală de 245 de metri, traseu nou de 230 de metri, pe str. Dumitru Kiriac, între Eneas și Glad, și pe str. Eneas; în zona Punctului Termic 6, pe o lungime de 166 de metri, traseu existent, pe străzile Ianos Bolyai, Carol Telbisz, traversare pe Ion C. Brătianu, str. Traian Grozăvescu și Ștefan Cicio Pop.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 148.118.419,84 lei, din care cofinanțarea UE este de 106.275.413,69 lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

„Traseul era cunoscut de trei ani, iar noi acum vom fi nevoiți să spargem străzi reabilitate recent, cum este C.D. Loga.  Vom săpa șanțuri și în Parcul Civic, chiar după ce va fi reabilitat, pentru că în trecut direcțiile nu s-au coordonat între ele și lucrările se suprapun, cum spunea și viceprimarul Ruben Lațcău. În 15 aprilie estimăm că se va sista agentul termic, dar între timp constructorul a mers pe teren cu managerul de proiect să inspecteze traseul și problemele pe care le vom întâlni, în așa fel încât să prevenim viitoare blocaje. Furnizarea apei calde nu va fi afectată, doarece se vor monta conducte provizorii. Primele lucrări se fac în locațiile unde nu trebuie întrerupt agentul termic, vor începe cu o magistrală de termoficare pe strada Traian Vuia, între intersecțiile cu Averescu și Rebreanu și cu lucrări la rețeaua secundară în zona Eneas și pe străzile Ianos Bolyai, Carol Telbisz, traversare pe Ion C. Brătianu, str. Traian Grozăvescu și Ștefan Cicio Pop. Proiectul trebuie terminat până în 2023. Calendarul de lucrări spune, însă, că ar putea fi gata la finalul verii anului viitor”, a declarat ieri Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Data începerii proiectului este 1.10.2017, data finalizării proiectului, 30.09.2021, cu prelungire până în 2023. În urma licitației, pentru Lotul 1- rețele primare – executantul este o asociere al cărei lider este SC Energomontaj SRL și va lucra cu Elsaco Electronic și Construcții Erbașu, iar la Lotul 2 – rețele secundare – lucrările vor fi executate de o asociere  al cărei lider este Elsaco Electronic SRL, cu Energomontaj și Construcții Erbașu, contractele fiind semnate în 10.07.2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *