Ruben Lațcău, trimis la plimbare de Poliție. Viceprimarul Timişoarei, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale

Ruben Lațcău, trimis la plimbare de Poliție. Viceprimarul Timişoarei, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale

Ruben Lațcău, trimis la plimbare de Poliție. Viceprimarul Timişoarei, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale. După ce numărase bob cu bob timp de patru zile șoferii care treceau pe roșu prin Timișoara și i-a dat suma de 5.885, ba chiar a calculat scrupulos o medie de 1.470 pe zi, viceprimarul Ruben Lațcău a primit de la Poliție sugestia să nu o mai bombardeze zadarnic cu astfel de sesizări filmate de camerele de supraveghere ale Primăriei.

Lațcău, într-un ofsaid flagrant

Pentru simplul motiv că rutieriștii nu au baza legală pentru a-i pedepsi pe vinovați, deoarece camerele de înregistrare ale municipalității nu sunt OK legalmente pentru a furniza probe despre înălcarea regulilor rutiere. Adică nici nu-s certificate, nici nu se află în posesia polițiștilor, situații care ar fi trebuit întrunite cumulativ pentru luarea unor măsuri legale.

Mai mult, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) îi atrage respectuos atenția lui Lațcău că s-a plasat într-un ofsaid flagrant față de legislația privitoare la datele personale, căci o autoritate a administrației publice e obligată să informeze cetățenii vizați despre transmiterea unor asemenea informații către altă instituție a statului.

Viceprimarul, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale

”Pentru o corectă informare, aducem la cunoștința cetățenilor următoarele informații: potrivit articolului 109 din OUG 195/2002 rep., raportat la art. 6, pct.19 și 20 din același act normativ, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează în două modalități: direct de către polițistul rutier; de către polițistul rutier cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau a mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, aflate în dotarea și gestiunea Poliției Române.

De asemenea, Regulamentul 679/27 Aprilie 2016 privind protecția datelor obligă o autoritate a administrației publice să informeze persoanele vizate despre transmiterea unor date cu caracter personal unei alte instituții în vederea prelucrării acestora de către cea din urmă în calitate de destinatar al datelor”, precizează IPJ Timiș.

Viceprimarul Lațcău trimisese către IPJ Timiș cinci DVD-uri, conținând filmări cu cele aproape 6.000 de treceri auto pe culoarea roșie, un total de 19 gigabytes de date pe care spera că oamenii legii le vor folosi patriotic, pentru tragerea la răspundere a șoferilor indisciplinați, dar iată că n-a fost să fie.

Câtă pasiune, câtă muncă în zadar și câte speranțe irosite! Și toate astea la doar doi ani distanță după ce niște rutieriști cu o ireproșabilă conduită profesională i-au întocmit bunului cetățean Lațcău Ruben dosar de cercetare penală deoarece l-au prins șofând cu permisul suspendat.

Iar verdictul în instanță a fost ”vinovat”. Dar viața, după cum o dovedește cazul lui Lațcău, are anumite meandre. Căci e totuși penal în funcție publică în ciuda propriului partid USR declarat intolerant față de astfel de ipostaze, dar și luptător degeaba pentru nobila cauză a penalizării șoferului nesimțit.

CITEŞTE ŞI: ”Fierbe” toată administrația publică

Și peste toate e pasibil, iată, de o nouă sancțiune legală, de data asta pe motiv că a uitat să-i informeze pe conducătorii auto că i-a filmat înainte să-i toarne la Poliție. Și fix în momentul în care poza în zeul corectitudinii în trafic ”prietenii” lui rutieriști să-l pună la colț așa de sec și oficios? Poate nu-i dreaptă viața mereu sau poate nu-i strâmbă întotdeauna, depinde cum judeci.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ruben Lațcău, trimis la plimbare de Poliție. Viceprimarul Timişoarei, pasibil de o nouă pedeapsă pentru manipularea ilegală a unor date personale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *