Cîţu, despre testarea gratuită: Nu poţi să susţii o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit. Soluţia este vaccinarea, nu testarea

Florin Cîțu anunță creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat că testarea gratuită timp de zeci de zile nu va ajuta campania de vaccinare. Statul va putea suporta costul testării pentru 45 de zile, a precizat liderul Senatului, care a subliniat că trebuie încurajată vaccinarea.

„Am primit o variantă a acestui proiect de lege. Nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit, iar soluţia este vaccinarea, nu testarea”, a spus Florin Cîţu.

„Trebuie să ne gândim ce vrem. Dacă oferim o testare gratuită nelimitat, nu o să mai fie vaccinare”, a completat preşedintele Senatului.

Cele 45 de zile în care populaţia are timp să se imunizeze este considerată o perioadă rezonabilă. „Am agreat-o (n.r. – perioada de 45 de zile). Mi se pare un timp rezonabil ca cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze. Eu sper că nu e doar o tactică de a tergiversa aplicarea certificatului verde. Teoretic, nu ar trebui să fie o problemă. Practic, mai pot apărea probleme”, a mai afirmat Florin Cîţu, conform adevarul.ro.

CITEŞTE ŞI: Un fotoreporter timișorean a pierdut un concurs în fața unui contracandidat cu șapcă și cu înger păzitor la purtător

Liderul PNL a lansat şi săgeţi către PSD: „Urmăresc cu atenţie şi îngrijorare, nu ştiu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi. Astă-vară, când am relaxat condiţiile la câteva zeci de cazuri pe zi, unii mă criticau, acum văd că nu au nici o problemă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cîţu, despre testarea gratuită: Nu poţi să susţii o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit. Soluţia este vaccinarea, nu testarea

  1. Bla bla bla…uitati-va in Austria. Cetateanul are posibilitate de a se testa oricand si oriunde doreste, gratis.
    Numai prin testare ajungi sa ingradesti infectarea!
    Bineinteles :Vaccinarea este salvarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *