”Fierbe” toată administrația publică

”Fierbe” toată administrația publică

”Fierbe” toată administrația publică! Declarațiile unor oficiali privind intenția de a ȋngheța şi ȋn anul 2022 indemnizațiile aleşilor locali, precum şi având ȋn vedere politica guvernamentală din ultimii trei ani, prin care creşterile salariale din sectorul bugetar au fost anual blocate prin ordonanțe de urgență, au generat reacția sindicatelor din administrația publică.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA solicită aplicarea ȋn integralitatea ei a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, ȋncepând cu luna ianuarie 2022.

Legea prevede creşteri salariale

”Considerăm o eventuală măsură a ȋnghetării salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar şi pentru anul 2022 ca total inadecvată ȋn contextul economic actual. Legea-cadru nr. 153/2017 prevede creşteri salariale pentru anul 2022 pentru toate categoriile de bugetari şi este mult asteptată de toți salariații din sistem, cu atât mai mult cu cât acestora le-au fost ȋnghețate veniturile ȋn ultimii ani şi au fost constant amăgiți că ȋn anul 2022 se va intra pe grilele stabilite ȋncă din 2017.

De asemenea, solicităm reglementarea clară şi explicită, a obligativității acordării indemnizațiilor de hrană şi voucherelor de vacanță tuturor salariaților de către ordonatorii de credite, indiferent de sursa de finanțare, ȋn special ȋn administrația publică locală, evitând astfel situațiile anterioare în care salariații au apelat la justiție pentru a beneficia de aceste drepturi legale, legislația actuală fiind deficitară, intrepretabilă sub aspectul prevederii acordării lor ȋn limita sumelor prevăzute ȋn buget cu această destinație.

CITEŞTE ŞI: „Lasă un cadou şi schimbă un Crăciun!” – îndemn de suflet către toţi cei cu inimi generoase. Puteţi dona hăinuţe de iarnă, jucării, rechizite, dulciuri

O nouă ȋnghetare a veniturilor salariale ȋn sectorul bugetar şi neaplicarea mult-asteptatei Legii-cadru de salarizare ȋncepând cu anul 2022, vor genera repercusiuni indezirabile prin acumularea de tensiuni în multe instituții, insatisfacţie şi frustrare, scăderea gradului de implicare al angajatului şi, implicit, a productivităţii muncii acestuia prin demotivare financiară, afectând performanţa şi calitatea serviciului public”, se arată în adresa înaintată premierului Nicolae Ciucă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “”Fierbe” toată administrația publică

 1. Din cei 1300000 de bugetari trebuue dati afara cel putin  jumatate,iar la cei ramasi reduse salariile cu 50 la suta.
  Celor care nu le convine sa isi dea demisia si sa angajeze in mediul privat ca doar mustesc de competenta si garantat isi vor gasi loc de munca.

  1. Ce dobitoc ești jur. Cum sa afirmi asemenea cretinitati. Înseamnă că tu chiar nu înțelegi nimic despre ce înseamnă administrație publica și eficienta pentru cetățean. Suntem printre ultimii din UE la eficienta deoarece avem un număr extrem de redus de funcționari raportați la mia de locuitori, dar ce ști tu despre asta. Latrii ca un javra în călduri la fel cum o fa toți analfabeții care vezi doamne ei plătesc salariile bugetarilor, când defapt nici asta nu e adevărat în realitate.
   Pune în plm mana și învață cum funcționează și cum se face eficienta în administrație în tarile dezvoltate. 

   1. Angajatii primariei fac munca voluntara la baron acasa, salariile le platim noi contribuabilii!
    Comuna are cca. 600 de case, cca. 2000 de locuitori.
    Baronul local prin trafic de influenta si-a pus beizadelele pe la institutii de stat, cu salarii groase.
    Cumparaturile familiei le „rezolva” prin primarie.
    Cum comentati aceste jafuri la banul public?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.