Timișorenii care au treabă cu primăria vor vorbi cu o tanti robot

Timișorenii care au treabă cu primăria vor vorbi cu o tanti robot

În scopul îmbunătățirii comunicării cu administraţia locală, timișorenii vor putea vorbi cu un robot. Sau mai probabil cu o droidă destul de reușită estetic, pentru că alături de compunerea intitulată ”O centrală modernă pentru o administrație de secol XXI”, primăria atașează poza robotului vorbăreț care pare de gen feminin și care are capacitatea miraculoasă de a discuta simultan cu nenumărați timișoreni despre varii subiecte, de la nevoia compulsivă a acestora de căldură și apă caldă până la orbecăiala de pe străzile cu iluminatul tăiat sau la gunoiul de pe străzi.

„Roboata” e antrenată, în plus, să-i conecteze pe apelanții ”fără deprinderi digitale” cu serviciile primăriei, dar redăm mai jos textul menit a ne face să pricepem că fix de Anul Nou intrăm în mileniul al treilea la comunicarea timișorean-primărie.

Compunerea administrației ”de secol XXI”

”Noua centrala va putea prelua un număr nelimitat de utilizatori și va avea un recepționer digital sau robot (dotat cu tehnologie IVR – ce permite interacțiunea cu centrala digitală prin intermediul comenzilor vocale și tastaturii de pe telefon), care să repartizeze apelurile după nevoile apelantului. Implementarea noii centrale va permite și urmărirea mult mai exactă a sesizărilor și cererilor venite din partea cetățenilor, astfel încât fiecare apelant să primească răspunsurile de care are nevoie.

În acest moment, Primăria Municipiului Timișoara dispune de o centrală analogică a cărei mentenanță costă aproape 50.000 de lei, fără TVA, pe an. Întrucât tehnologia acestei centrale este una învechită, numeroși timișoreni au sesizat faptul că nu au reușit să intre în legătură cu un operator sau cu un anumit departament al primăriei.

Angajații Primăriei Timișoara care vor prelua apelurile vor putea, de asemenea, să fie monitorizați, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului, iar datele colectate vor fi folosite pentru a crește performanța și pentru a scădea timpii de răspuns la sesizările venite din partea timișorenilor.

CITEŞTE ŞI: „Lasă un cadou şi schimbă un Crăciun!” – îndemn de suflet către toţi cei cu inimi generoase. Puteţi dona hăinuţe de iarnă, jucării, rechizite, dulciuri

Noul serviciu va fi implementat cu ajutorul companiei Orange România și va costa 120.000 de lei, cu TVA, incluzând serviciile de suport și mentenanță pentru următorii doi ani de contract. Noua centrală va fi funcțională la începutul anului viitor”.

Sursa foto: Primăria Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *