Aproape 6000 treceri pe roșu, în 4 zile, la Timişoara. Filmările au fost transmise Poliției rutiere

Aproape 6000 treceri pe roșu, în 4 zile, la Timişoara. Filmările au fost transmise Poliției rutiere

Primăria Municipiului Timișoara a transmis către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Biroul de Trafic, un număr de 5 DVD-uri cu înregistrări. În total 19 GB de date video au fost transmise, atât în format electronic cât și fizic.

Rutieriștii Inspectoratului de Poliție Județean au de analizat deocamdată înregistrări video cu aproape 6.000 de treceri pe roșu comise în Timișoara de către automobiliști. Teribilă misie, dar Primăria Timișoara speră, totuși, că polițiștii vor izbuti să-i identifice pe contravenienți până la ultimul și să-i pedepsească.

”Primăria Municipiului Timișoara a transmis către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Biroul de Trafic, un număr de 5 DVD-uri cu înregistrări. În total 19 GB de date video au fost transmise, atât în format electronic cât și fizic. Primăria își arată deschiderea pentru colaborarea cu instituțiile care au atribuții în creșterea siguranței în trafic și respectarea legislației în vigoare pe căile rutiere ale municipiului Timișoara. Săptămâna trecută, viceprimarul Ruben Lațcău a publicat numărul de accidente care au avut loc în perioada 2017-2019 în oraș, și anume 1.350 de accidente cu peste 1.600 de persoane implicate. Din acestea, 1.380 au avut răni ușoare, 225 răni grave și 31 de persoane au decedat”, transmite primăria.

Viceprimarul Ruben Lațcău e cel mai acerb militant pentru disciplina în trafic, după ce a văzut lumina în calitate de condamnat penal pentru șofatul cu carnetul suspendat

Partea profund educativă e că tocmai Ruben Lațcău a declanșat jihadul contra șoferilor indisciplinați, deși are în CV un verdict penal cu muncă în folosul comunitar pentru șofatul cu permisul suspendat. ”Reamintim că această faptă se pedepsește cu suspendarea carnetului pe o perioadă de 30 de zile. Conform Codului Rutier, art. 100 (3), nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, punctează comunicatul municipalității.

Aproape 6000 treceri pe roșu, în 4 zile, la Timişoara. Filmările au fost transmise Poliției rutiere

Căci da, pentru conducerea cu permisul suspendat pe 30 de zile s-a maculat penal chiar Lațcău în urmă cu doi ani, când USR-ul dumnealui era intransigența întruchipată cu ”Fără penali în funcții publice!”.

Trebuie spus că cele aproape 6.000 de cazuri pe care polițiștii trebuie să le pună sub lupă sunt rodul capturilor video pe sistemele de supraveghere ale primăriei doar în câteva zile, mai precis între 2 și 5 decembrie. De urmărit, așadar, continuarea epopeii care s-ar putea să creeze nenumărate locuri de muncă la Biroul Trafic al IPJ Timiș atât pentru analiza video a atâtor amar de traversări ilegale, cât și pentru munca întru depistarea și sancționarea făptașilor.

CITEŞTE ŞI: ”Fierbe” toată administrația publică

”Primăria Municipiului Timișoara este interesată în implementarea de soluții care să ducă la scăderea numărului de accidente din oraș și la reducerea numărului de situații potențial cauzatoare de accidente. 5.885 este numărul exact de treceri care au fost înregistrate, iar media zilnică pentru finalul săptămânii a fost de 1.470”.

Municipiul Timișoara dispune de 37 de dispozitive de detecție a trecerii pe culoarea roșie a semaforului, instalate în cadrul sistemului de trafic-management și supraveghere video.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns