Bill Gates: Faza „acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022

Bill Gates: Faza „acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a spus că se așteaptă că faza critică a pandemiei de COVID-19 să se încheie în 2022. „Ar putea fi o prostie să facem o altă predicție, dar cred că faza acută a pandemiei se va încheia în 2022”, a scris Gates într-o recenzie a anului , publicată pe blogul său GatesNotes, potrivit Business Insider.

Boală endemică în 2022

Deși „nu există nicio îndoială că varianta Omicron este îngrijorătoare”, a spus el, rapiditatea cu care sunt detectate noile variante, combinată cu dezvoltarea vaccinurilor și a medicamentelor antivirale, l-au determinat să aibă speranța că COVID-19 va deveni o boală endemică în 2022.

„Suntem într-o situație mult mai bună de a crea vaccinuri actualizate, dacă acestea sunt necesare”, a adăugat el.

Comentariile sale vin în contextul în care varianta Omicron a produs îngrijorare la nivel mondial, din cauza viteze cu care se poate răspândi. Varianta provoacă îngrijorare din cauza gamei sale mari de mutații.

În recenzia sa, Gates a spus că vaccinurile și antiviralele vor ajuta la reducerea mortalității COVID-19 în viitor.

CITEŞTE ŞI: Aproape 6000 treceri pe roșu, în 4 zile, la Timişoara. Filmările au fost transmise Poliției rutiere

„Comunitățile se vor confrunta în continuare cu focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de formele ușoare, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a scris el.

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus va fi atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID-19 în fiecare toamnă”, a mai scris Bill Gates, conform digi24.ro.

Foto: Business Magazin


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Bill Gates: Faza „acută” a pandemiei de COVID-19 se va încheia în 2022

  1. Ni se tot spune să luăm în seamă doar ce spun specialiștii. Papagalul ăsta latifundiar de Bill e cumva doctor? Sau, de fapt, rămâne cum am stabilit? Adică Bill e sponsorul care decide liniile directoare ale O.M.S. Iar O.M.S. decide ce va fi în România. Păi cum să mai crezi oficialitățile? Că nici Rafila nu e ușă de biserică ca fost O.M.S.-ist și beneficiar de sponsorizări. Ce să mai zic de nea Tătaru? Dar de Voiculescu și Mihăilă? Scuzați cacafonia…

Lasă un răspuns