România încearcă o nouă terapie pentru bolnavii cu COVID-19. Cum îi ajută pe cei în stare gravă

coronavirus 12

România va încerca o nouă terapie pentru a-i ajuta pe cei care au COVID-19. Medicii vor recolta plasmă din sângele pacienţilor vindecaţi, iar aceasta va fi transferată bolnavilor aflaţi în stare gravă, pentru a-i ajuta să lupte cu virusul.

CITEȘTE ȘI: Un fenomen astronomic spectaculos va avea loc la noapte

Primele aparate au fost instalate în centrele de transfuzii din Bucureşti şi Iaşi, iar până la sfarșitul săptămânii, vor mai fi montate încă 16 în oraşe din toată ţara, conform stirileprotv.ro

Atunci când o persoană este infectată cu un anumit germen, organismul începe să creeze proteine specifice, numite anticorpi, care lupta împotriva infecţiei. După ce se vindeca, acești anticorpi rămân în sânge, în special în plasma – partea lichidă a sângelui – pentru câteva luni sau chiar ani. Anumite studii ar atesta faptul că plasma recoltată de la pacienţii vindecaţi de COVID 19 i-ar putea ajuta pe cei grav bolnavi să lupte cu maladia.

CITEŞTE ŞI: Live, pe Facebook, cu BMW, cu 200 de km/h: „Eu merg cu 200, voi stați în casă și vă uitați la mine” (Video)

Cu ajutorul unui aparat, plasma recoltată de la pacienţii care au învins COVID 19 este extrasă din corp şi separată de restul componentelor din sânge. Apoi va fi transferată bolnavilor diagnosticaţi cu noul virus aflaţi stare gravă în secţiile de terapie intensivă. Exact ca un medicament, anticorpii din plasmă, care ajung în organismele afectate de boală, au rolul de a le întări imunitatea astfel încât să poată lupta cu virusul.

4 astfel de aparate au fost donate statului român de o firmă farmaceutică, iar alte 14 vor putea fi folosite gratuit timp de 12 luni. Cea mai bună perioadă de prelevare a plasmei este între 2 săptămâni şi maximum 40 de zile de la vindecarea pacientului donator, spun specialiştii.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *