Un fenomen astronomic spectaculos va avea loc la noapte

meteoriti

Astronomii spun că în noaptea de miercuri spre joi cei care vor privi spre cer vor putea vedea mai multe stele căzătoare decât în mod normal. Astfel, numărul maxim de meteori observabili cu ochiul liber în condiţii ideale ar putea fi de 18, în noaptea de  22 spre 23 aprilie.

CITEȘTE ȘI: Aveți nelămuriri legate de starea de urgență? Îi puteți pune întrebări ministrului Vela pe Facebook

„În luna aprilie, în nopţile de 21/22 şi 22/23, toţi cei ce vor privi spre cer vor vedea mai multe stele căzătoare decât în mod normal. Este activ curentul de meteori Lyride, iar în acele nopţi va fi maximul. Planeta noastră trece printr-o zonă pe unde a trecut cometa C/1861 G1 (Thatcher), iar praful din coada ei va arde în atmosferă.

Acest curent de meteori este unul dintre cele mai vechi observate, primele observaţii fiind făcute de chinezi acum 2600 de ani (în anul 687 î.e.n.). Pentru a putea vedea meteorii nu aveţi nevoie de instrumente astronomice.

Trebuie doar să priviţi înspre cer, aşezaţi comod, timp de minim o oră, cândva între miezul nopţii şi răsăritul Soarelui. Nu trebuie să priviţi într-o direcţie anume, pentru că meteorii pot apărea în orice direcţie”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns