Robu şi ceilalţi primari, fiecare cu păsărica lui

Nicolae Robu: "Cum poate scăpa Timișoara de calamitatea numită Fritz? Dându-i-l contracandidat pe Robu"

Stabilirea candidatului pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş este decizia cea mai aşteptată în filiala judeţeană a PNL. În urmă cu două săpătmâni, 33 de primari liberali l-au desemnat pe Alin Nica ca fiind propriul lor reprezentant în această cursă, edilii nutrind speranţe că aşa va fi şi hotărârea finală.

CITEȘTE ȘI: Justițiabilii, nemulțumiți de durata proceselor

Ei se bazau pe discuţiile anterioare avute cu Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, în care se stabilise că dorinţa lor va fi decisivă în stabilirea candidatului. Lucrurile, însă, sunt departe de a fi tranşate la modul dorit de edili. În primul rând, Robu nu a participat la acea întrunire a primarilor, un prim semnal că hotărârea luată nu va avea un caracter atât de important.

Edilul-şef al Timişoarei a vrut să transmită, astfel, mesajul că votul său în calitate de primar nu poate fi pus pe picior de egalitate cu al celorlalţi 33 de aleşi locali. A-l percepe pe Robu ca pe al 34-lea primar al PNL Timiş e ca şi când ai spune că Lionel Messi este al 11-lea fotbalist din echipa de start a Barcelonei, lucru care ar minimaliza rolul vedetei argentiniene. Apoi, fără a condamna decizia primarilor („Ei nu au făcut un lucru rău”, a spus Robu), preşedintele PNL Timiş a declarat că se va implica personal în desemnarea candidatului la şefia CJT, mergând chiar până la o asumare. Nimic din declaraţia lui Nicolae Robu nu lasă să se înţeleagă că asumarea sa se suprapune cu dorinţa celorlalţi 33 de primari, ca atare, trebuie să ne aşteptăm la alt candidat.

În mod firesc, această abordare nu este pe placul edililor liberali, care, prin vocea lui Dănuţ Groza de la Sânnnicolau Mare, un fel de lider de grup informal, nu agreează „asumarea” lui Robu. „Nu este o soluţie bună. Noi am avut o discuţie prin care am hotărât că ponderea cea mai mare în stabilirea candidatului o va avea votul nostru, pentru că noi suntem cei care vom lucra cu preşedintele consiliului judeţean. Desigur, competiţia e deschisă şi nu vreau să minimalizez votul biroului politic judeţean şi al consiliului director judeţean, dar cel mai greu cuvânt de spus al trebui să fie al nostru, al primarilor. Sper să nu se mai întâmple ca în urmă cu patru ani, când am pierdut alegerile la CJT, deşi primarii PNL administram 70 la sută din populaţia judeţului”, a declarat Dănuţ Groza, lăsând să se înţeleagă că responsabilitatea eşecului din 2016 trebuie căutată în altă parte.

Numai că Nicolae Robu susţine că vina nu îi aparţine, înfrângerea de atunci fiind cauzată de faptul că el a adoptat o stare de neutralitate în 2016: „Atunci, am greşit. Acum, mă voi implica personal în stabilirea listelor, o să fie mai multă asumare”. Prin urmare, vom avea, se pare, un candidat care nu va fi „asumat” de toată suflarea din PNL Timiş, fiecare având păsărica lui. Cu siguranţă, însă unii vor rămâne fără aripi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Robu şi ceilalţi primari, fiecare cu păsărica lui

  1. Corect, fiecare cu păsărica lui ! Problema e că Robu poate deschide o fermă de păsări cu cîte îi ciripesc sub scalpul vopsit și rău e că încep să ciripească toate deodată exact atunci cînd trubadurul de la Bocsig trebuie să ia cîte o hotărîre pentru orașul sau județul ăsta ! Așa se nasc idei ca metroul de la Timișoara, podul de la Jiul, fîntîni cîntătoare și multe alte năzbîtii pe care nu are rost să le enumer pentru că le știe toată lumea ! În altă ordine de idei, trebuie să fii naiv ca un primar PNL, și mă mir că băieții ăștia nu sînt naivi deloc, ca să crezi că dictarobu va ține seama de părerea altcuiva, oricine ar fi el ! Doamne ajută că megalomanul mitoman și narcisit nu are puterea lui Ceaușescu că atunci am fi văzut pe dracu, Mao și Stalin erau bieți pionieri nevinovați pe lîngă el. Mai zice o veche vorbă românească, perfect valabilă în cazul nostru, ferește Doamne puterea de mîna prostului ! Sper ca cenzura de la Renașterea să fie în vacanță de iarnă și să îmi lase postarea în pace, mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *