Incidente în trafic, pe șoselele din vestul țării

politia rutiera 4

Chiar dacă numărul accidentelor rutiere a crescut alarmant în ultima perioadă, mulți șoferi refuză încă să învețe din greșelile altora și se urcă la volan băuți sau fără permis, punând în pericol siguranța în trafic.

CITEȘTE ȘI: Robu şi ceilalţi primari, fiecare cu păsărica lui

Polițiștii hunedoreni au depistat astfel de inconștienți pe șoselele din județ. Ei au oprit, în trafic, pe DJ 686B, în localitatea Nălaț-Vad, un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Râu de Mori. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Câteva ore mai târziu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șoimuș au oprit în trafic, pe DJ 761, o mașină la volanul căreia se afla un bărbat de 44 de ani, din municipiul Hunedoara. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul aflat la volan nu posedă permis de conducere. Și tot fără permis la volan a fost descoperit și un bărbat de 48 de ani din Hațeg, pe o stradă din oraș. În toate cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală. Pietonii au însă, și ei, partea lor de vină, deseori.

La Deva, un bărbat în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mihai Eminescu, la intersecția semaforizată cu strada Piața Victoriei, a intrat pe culoarea verde a semaforului, însă nu a observat că din partea stângă a sensului său de mers s-a angajat în traversarea străzii, prin loc nepermis și fără să se asigure, o femeie în vârstă de 42 ani, pe care a acroșat-o cu oglinda autoturismului. Femeia a refuzat să fie transportată la spital, pentru acordarea de eventuale îngrijiri medicale.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic. Astfel, când partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau drumul este din piatră cubică, trebuie să circulați cu viteză redusă. De asemenea, se recomandă respectarea prevederilor legale şi, în principal, pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, să nu depăşiți coloana oprită la semafor și să evitați oprirea ori staţionarea neregulamentară. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *